Everything About Ginger

Το ginger είναι μια ιδιαίτερη ρίζα που θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση! Από το καθάρισμα μέχρι τη συντήρησή του, θα τα μάθεις όλα εδώ! 

Words: Μαριλού Παντάκη Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης Creative Work: Lunik.Lab dots

Ginger ή Πιπερόριζα! Αρωματίζει τα γλυκά μας, δίνει μια πιπεράτη νότα στα cocktails μας και υπέροχη γεύση στα φαγητά μας. Το θέμα με το ginger είναι ότι συνήθως η ρίζα είναι μεγάλη και δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε όλη στο φαγητό μας. Η σωστή συντήρησή του όμως, μπορεί να δώσει παράταση στη ζωή του ginger ώστε να το χρησιμοποιούμε για πολλές μέρες ακόμα και εβδομάδες ή μήνες.

Ginger Tips

Διάλεξε Σωστά!

Για να διαλέξεις το ginger σου σωστά, πάρτο στο χέρι σου, μύρισε το, παρατήρησέ το! Θα πρέπει να είναι σκληρό, να μυρίζει έντονα και η φλούδα του να είναι λεία. Αν έχει μαύρα μέρη, χτυπήματα ή είναι μαλακό όταν το ζουλάς, άστο κάτω και πάρε άλλο.

Καθάρισε Σωστά!

Μην σε δω να κρατάς μαχαίρι! Πάρε ένα κουτάλι και ξεκίνα να το ξεφλουδίζεις απαλά. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος, δεν χάνεις πολύ από τη σάρκα της πιπερόριζας και δεν τραυματίζεις την αγαπημένη σου ρίζα!

Ginger Tips 2

Σωστή Συντήρηση

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το συντηρήσεις σωστά.

1) Εγώ προτιμώ αυτόν που μου έμαθε ο πρώτος μου δάσκαλος Χριστόφορος Πέσκιας. Ψιλοκόβεις το Gigner και το βάζεις σε ένα βάζο με ελαιόλαδο και το συντηρείς στο ψυγείο για μήνες. Αν θες προσθέτεις και ίση ποσότητα ψιλοκομμένου σκόρδου και λίγο chili πιπεριά και έχεις ένα έτοιμο μείγμα για να σοτάρεις τα πάντα. Διατηρείται για 3-4 μήνες.

2) Αν θες να συντηρήσεις ολόκληρο το κομμάτι του ginger, το τυλίγεις σε χαρτί κουζίνας με την φλούδα του, το βάζεις σε μία χάρτινη σακούλα  και το βάζεις στο ψυγείο. Διατηρείται για 1-2 μήνες.

3) Αν πάλι δεν το χρησιμοποιείς πολύ συχνά, καλύτερα να το βάλεις στην κατάψυξη. Μπορείς να το βάλεις ολόκληρο, τυλιγμένο σε μεμβράνη ή κλεισμένο σε ένα τάπερ ή για μεγαλύτερη ευκολία, κάνε το εξής. Ψιλόκοψε το Ginger και χώρισε το σε μικρές ποσότητες (περίπου 2 κ.σ.) πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Βάλε το ταψί στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά το ginger και μετά βάλε το κάθε παγωμένο κομμάτι ψιλοκομμένου ginger σε ένα σακουλάκι. Διατηρείται για 1-2 χρόνια.

Ginger Tips 3

Με λίγα λόγια, φρόντισε το ginger σου και εκείνο θα φροντίσει να νοστιμεύσει οτιδήποτε μαγειρέψεις μαζί του! 

#Love #Only, Madame Gigner

Ένα σχόλιο
  1. Ο/Η Sophia P λέει:

    Ευχαριστουμε!!πολυ ενδιαφερον:)))))

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διάβασε επίσης

Designed by Michael Meimaroglou Creative Studio | Developed by