Βιβλίο: Ο Ανδρέας Λαγός & Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε

Βιβλίο: Ο Ανδρέας Λαγός & Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε
Βιβλία & Περιοδικά

Η φωνή του είναι πάντα χαμογελαστή, οι τρόποι του ευγενικοί και το μαγείρεμα του αποπνέει θαλπωρή. Ο Ανδρέας Λαγός μεγάλωσε στη Σάμο, πάνω από τα τσουκάλια της μητέρας του και όταν ήταν δέκα χρονών απάντησε “Μάγειρας! Είναι το όνειρο μου.” σε μια έκθεση στο σχολείο με θέμα ¨Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;”. 

Κείμενο: Μαριλού Παντάκη

dots

Στο πρώτο του βιβλίο “Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε”, διακρίνεις αμέσως την αγάπη για τον τόπο του, τη λατρεία της οικογένειας του μέσα από ένα προλογο της μητέρας του που σου υγραίνει τα μάτια, την υποστήριξη των φίλων και συνεργατών του μέσα από τα κείμενα τους. Αλλά κυρίως μαγεύεσαι με τις υπέροχες συνταγές του. Συνταγές απλές, αρωματικές που κρύβουν μέσα τους τα βιώματα της παιδικής ηλικίας του Ανδρέα που τον έχουν σημαδέψει όσο τίποτε άλλο.

lagos2

Μελάτο αυγό με ψωμί, Ψωμοτύρι με καρπούζι και βασιλικό, Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μανταρίνι, Σελινάτος κόκορας. Οι συνταγές μαγεύουν, οι πρόλογοι συγκινούν και σε ταξιδεύουν, οι φωτογραφίες των Ελένη Πεταλίδου και Σταύρου Πεχλιβανίδη από το Majeriko σου σπάνε τη μύτη. “Αν δώσεις ζωή στη συνταγή, σου τη δίνει πίσω.” λέει ο Ανδρέας με τη χαμογελαστή φωνή του στην ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε για την παρουσίαση του βιβλίου. Και είναι αλήθεια. 

lagos1

#Love #Only,
Madame Ginger

Βιβλίο “Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε” – Στα βιβλιοπωλεία από €24,45

2 σχόλια στο Βιβλίο: Ο Ανδρέας Λαγός & Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε

  • Ευγενία

    Δεν το έχω ακόμη το βιβλίο, θα το αγοράσω όμως σύντομα! Και η ταινία….!!!!!!! Τι γλυκειά!!!!!!!!!!

  • Διαγωνισμός! Κερδίστε 2 βιβλία του Ανδρέα Λαγού | madameginger.com

    […] με 2 βιβλία του πολύ πολύ αγαπημένου μας Ανδρέα Λαγού, “Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε”. Ένα βιβλίο από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική που […]

Θέλουμε την γνώμη σας!