15 & 16 Μαρτίου: 2 chefs μας ταξιδεύουν στις Κουζίνες του Κόσμου

15 & 16 Μαρτίου: 2 chefs μας ταξιδεύουν στις Κουζίνες του Κόσμου

Συνάντηση των "νομάδων" Nikkei Θάνο Στασινό & Mario Pérez Sánchez

14/03/2017 11:04

Η Nikkei ειναι η κουζίνα που εχει ξεπεράσει τα μαγειρικά και πολιτιστικά στερεότυπα. Οι περουάνοι, αλλα και οι πρεσβευτές τους, εχουν κατανοήσει οτι το να νομίζεις οτι η κουζίνα τις χώρας σου ειναι η καλύτερη του κόσμου σε κάνει ρατσιστή της γεύσης…”, είχε πεί πέρσι ο σεφ του κολωνακιώτικου εστιατορίου Nikkei, Θάνος Στασινός, όταν για δύο βραδιές ένωνε τις γαστρονομικές δυνάμεις του με τους Jorge Muñoz, σεφ του Pakta της Βαρκελώνης και του Mario Pérez Sánchez, σεφ του επίσης καταλανικού 41o Experience.

Ήμουν κι εγώ εκεί τη μια απο τις δύο μαγευτικές βραδιές του Γενάρη και δοκίμασα ένα μενού γεμάτο χαρακτηριστικές γεύσεις Nikkei: μιας κουζίνας που παντρεύει με μοναδικό τρόπο τις ιαπωνικές τεχνικές μαγειρικής με περουβιανά προϊόντα. Τα tiraditos και τα ceviche, θα μου μείνουν ευτυχώς αξέχαστα, γιατί αν είχα πιεί άλλα δύο -που ήθελα!- θαυμάσια “Ultimate sour” κοκτέηλς με Pisco acholado, απο το Σπύρο Κερκύρα του Bar Solutions, θα δυσκολευόμουν να θυμηθώ…

Ο Θάνος Στασινός, εκπαιδευμένος σε διάφορα σπουδαία εστιατόρια ανά τον κόσμο, ένα εκ των οποίων είναι το Pakta των αδερφών Adrià στην Βαρκελώνη, πιστεύει οτι το ελληνικό κοινό έχει αγκαλιάσει αυτή την -όχι τόσο νέα αλλά εξωτική γι αυτούς- κουζίνα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, “Όσο κι αν οι μάγειρες ειναι προκατειλημμένοι απέναντι στον έλληνα καταναλωτή, αυτό που εχω να πώ είναι ότι οι Έλληνες δείχνουν να απολαμβάνουν το καλο φαγητό, ανεξάρτητα απο την χώρα προέλευσης.

Ο chef Θάνος Στασινός
Historical Fact

Nikkei, που στα ιαπωνικά σημαίνει μετανάστης, είναι η κουζίνα που γεννήθηκε απο τους Ιάπωνες μετανάστες του 19ου αιώνα στο Περού και την αναπροσαρμογή των καλοσχεδιασμένων μαγειρικών τεχνικών τους πάνω σε πρώτες ύλες που προσέφερε η νέα τους πατρίδα. Τα θαλασσινά και τα ψάρια που είχαν πιά στα χέρια τους, τεμαχίστηκαν και δουλεύτηκαν με την κλασική ιαπωνική φινέτσα και ενώθηκαν με περουβιανά μπαχαρικά, μυριστικά και μπόλικες καυτερές πιπεριές.

Ο chef Mario Pérez

Ο σεφ Mario Pérez, πάντως, καθόλου προκατειλημμένος δεν είναι με τους Έλληνες ή με την ίδια την κουζίνα. Όπως έχει δηλώσει: “Όταν ξεκίνησα σα μάγειρας είχα συγκεκριμένο μόττο…Έπειτα κατάλαβα την οπτική 360 μοιρών που πρέπει να έχει ο μάγειρας, άνοιξα τα μάτια μου σ’ ένα νέο κόσμο γνώσης και νιώθω ευγνώμων γι αυτό.” Και ποιά είναι τα σχέδιά του σε ότι έχει να κάνει με τη διάδωση της κουζίνας Nikkei; Είναι απλό. “Έχω 2 αποστολές. Η μία είναι να είμαι ευτυχισμένος με τη ζωή του μάγειρα, να χρησιμοποιώ τις ικανότητές μου σε νέες περιπέτειες και πρότζεκτ που έχουν να κάνουν με μαγειρική και γαστρονομία. Η άλλη αποστολή είναι να πάω το ceviche μέχρι το φεγγάρι!

O Σπύρος Κερκύρας θα συνοδεύσει το μενού με tailor made cocktails

Δε χρειάζεται όμως να πάτε μέχρι το φεγγάρι για αυτό το θεϊκό ceviche…Σε λίγες μέρες, για μία ακόμη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε τη μοναδική γαστρονομική συνάντηση των “νομάδων” Nikkei: για 2 βραδιές, στις 15 & 16 Μαρτίου ο σεφ Θάνος Στασινός με το σεφ Mario Pérez Sánchez, θα δημιουργήσουν ένα μενού 13 μοναδικών πιάτων από Κουζίνες του Κόσμου, εμπνευσμένων απο τη γαστρονομική φιλοσοφία Nikkei. Το μενού θα συμπληρώσουν οι tailor made δημιουργίες κοκτέηλ απο το Σπύρο Κερκύρα του Bar Solutions και τη Μαίρη Ταλαιπώρου. Εγώ πάντως ξέρω πού θα είμαι ένα απο τα δύο βράδια…

Ο Mario Pérez, ο Σπύρος Κερκύρας, ο Θάνος Στασινός και ο jorge muñoz στην περυσινή κορυφία Nikkei συνάντηση στο εστιατόριο Nikkei.

Το μενού θα απολαύσει περιορισμένος αριθμός ατόμων: για κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

#LoveOnly,
Madame Ginger


Nikkei | Λεβέντη 3, Κολωνάκι | Τηλ.: 210 7239366 | mail: [email protected]

Booking Site | Facebook


Το συγκεκριμένο άρθρο, δεν αποτελεί πληρωμένη διαφήμιση / καταχώρηση. Στο Madame Ginger, σας προτείνουμε εστιατόρια, καφέ, καντίνες, ταβέρνες και bar που έχουμε δοκιμάσει, μας αρέσουν και επιστρέφουμε στα τραπέζια και τις μπάρες τους για να απολαύσουμε όσα μας προσφέρουν. Χαιρόμαστε να διαφημίζουμε τα αγαπημένα μας στέκια δωρεάν και δεν δεχόμαστε χρήματα από κανέναν χώρο εστίασης & διασκέδασης, ώστε να μπορούμε να διατηρούμε την αντικειμενικότητα μας.

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης