Αυτές οι λάμπες είναι φτιαγμένες από αληθινό ψωμί!

Αυτές οι λάμπες είναι φτιαγμένες από αληθινό ψωμί!

Η καλλιτέχνης, είναι φυσικά Γιαπωνέζα!

18/09/2017 16:08

Η προηγούμενη δουλειά της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδος Yukiko Morita, ήταν αρτοποιός. Αφού κατάφερε να τελειοποιήσει την παρασκευή νόστιμων αλλά και όμορφων καρβελιών φρεσκοψημμένου ψωμιού, αποφάσισε να τα μεταμορφώσει σε λάμπες! Για να πραγματοποιήσει το τελευταίο της project “Pampshade,” χρειάστηκε -εκτός από πολλά κιλά αλεύρι, νερό και μαγιά- λάμπες LED, μπαταρίες, καλώδια και ένα παχύ στρώμα προστατευτικής ρητίνης.

image

Η Morita ψήνει κανονικά τα ψωμιά της αφού τα έχει πλάσει στο τέλειο σχήμα. Μόλις κρυώσουν, αφαιρεί την ψίχα κρατώντας την κόρα ακέραια και τα αλείφει μέσα και έξω με προστατευτική ρητίνη ώστε να διατηρηθούν τα ψωμιά ακέραια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, τοποθετεί μέσα σε κάθε ψωμί ένα ηλεκτρικό κύκλωμα σχεδιασμένο για να ταιριάζει ακριβώς στο σχήμα του. Κάποια από τα ψωμιά λειτουργούν με μπαταρία, ενώ άλλα χρειάζεται να μπουν στην πρίζα.

Οι λάμπες βγαίνουν σε 7 είδη, από βουτυράτα κρουασάν μέχρι στρογγυλά χωριάτικα καρβέλια και γαλλικές μπαγκέτες και τα βρίσκετε online στο e-shop της Morita.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης