ΕΑΤ: The Story Of Food και στη Θεσσαλονίκη

ΕΑΤ: The Story Of Food και στη Θεσσαλονίκη

...στο πλαίσιο του Food Festival

15/03/2015 12:11

dots

Words: Μαριλού Παντάκη
Photos: Elias Lefas

Η εκπομπή «EAT: The Story of Food» του National Geographic Channel συνεχίζει να μας τρελαίνει κάθε Δευτέρα παρουσιάζοντας για πρώτη φορά, το πώς η πιο βασική ανάγκη – το φαγητό, έφτασε να διαμορφώσει την ιστορία και τον πολιτισμό του ανθρώπου.

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, η FOX International Channels Greece πραγματοποίησε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Food Festival του Mediterranean Cosmos και παρέα με τον chef Χριστόφορο Πέσκια, μαγειρέψαμε ζωντανά 6 διαφορετικές συνταγές, εμπνευσμένες από τα 6 θεματικά επεισόδια της εκπομπής «EAT: The Story of Food».

National Geogrpraphic Eat The Story Of Food Thessaloniki 2

Από που να αρχίσω με τα φαγητά; Από τα λουκάνικα που ψήσαμε για να τα βάλουμε σε ψωμάκι ολικής άλεσης με κίμτσι ή από το ε-π-ι-κ-ό σπανακόρυζο με φύκια, ψάρι και θαλασσινά? Για γλυκάκι σερβίραμε μία κλασσική μους σοκολάτας με φράουλες, ενώ το highlight της βραδιάς ήταν η signature συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου καλαμαράκια με πέστο πάνω σε σπιτικά λεπτά τσιπς πατάτας.

Μαζί μας είχαμε την παρουσιάστρια Δώρα Τσαμπάζη η οποία έδινε ιστορικά στοιχεία για τις συνταγές από την εκπομπή του National Geographic Channel και τον υπεραστείο Στάθη Παναγιωτόπουλο ο οποίος μας εξέπληξε με τις φοβερές γνώσεις που έχει γύρω από τη μαγειρική! Στο κοινό, βρέθηκαν και οι Bloggers του Βορρά Δημήτρης Κοπαράνης (The Foodie Anarchist) και η Ελένη Πεταλίδου (Majeriko) παρέα με την χρυσοχέρα Κυριακή Σιδηροπούλου (Meet The Ball) .

National Geogrpraphic Eat The Story Of Food Thessaloniki 3

Το κανάλι National Geographic Channel είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, Hol και Cyta Hellas.

#Love #Only,
Madame Gigner

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης