Φάτε σοκολάτα γιατί χανόμαστε!

Φάτε σοκολάτα γιατί χανόμαστε!

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η σοκολάτα έως το 2050 μπορεί να είναι "είδος υπό εξαφάνιση"!

04/01/2018 17:06

Δε θέλω πανικούς. Βαθιές ανάσες. Ξέρουμε πώς είναι αυτές οι έρευνες, τη μια μέρα λένε έτσι την άλλη αλλιώς. Ωστόσο οφείλουμε να σε ενημερώνουμε για τα τελευταία νέα στο χώρο της γαστρονομίας και αυτή τη φορά -μα την αλήθεια- δεν είναι καλά. Επιστήμονες προβλέπουν ότι εντός των επόμενων δεκαετιών η παραγωγή σοκολάτας θα μειωθεί δραματικά, λόγω της ολοένα αυξανόμενης θερμοκρασίας και ξηρασίας σε περιοχές όπου καλλιεργούνται κακαόδεντρα. Συγκεκριμένα λένε ότι το 2050 είναι η χρονιά όπου οι πανταχού chocoholics θα στερηθούν το αγαπημένο τους γλύκισμα (πάλι καλά που υπάρχει η καραμέλα γάλακτος).

Βλέπεις, τα κακαόδεντρα είναι “απαιτητικά”. Καλλιεργούνται μόνο σε τροπικά δάση σε μικρή μόνο απόσταση από τον Ισημερινό. Η μισή ποσότητα σοκολάτας του κόσμου παράγεται στην Ακτή Ελεφαντοστού και στη Γκάνα, όπου τα κακαόδεντρα βρίσκονται σε υψόμετρο 90 έως 260 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και σε εξαιρετικά υγρό περιβάλλον. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, έως το 2050, οι αυξανόμενες θερμοκρασίες θα αναγκάσουν τις φυτείες να “μετακομίσουν” σε υψόμετρο 460 μέτρων.

Όμως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Ευτυχώς, μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Berkeley δουλεύει μέρα-νύχτα για να μη χάσουμε τη σοκολάτα μας. Μια διεθνής σοκολατοποιία έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια (!) σε διάφορες μελέτες που στοχεύουν να ανατρέψουν την κλιματική αλλαγή και η ομάδα του Berkeley τρέχει μία τέτοια μελέτη -φιλικής προς το περιβάλλον- μετάλλαξης των κακαόδεντρων ώστε ν’ αντέχουν την αφόρητη ζέστη.

Καλού – κακού, επειδή ξέρω ότι λατρεύεις τη σοκολάτα και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα πρέπει να τη στερηθείς, φτιάξε αυτά τα γλυκά – όνειρα του κάθε chocoholic και σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα:

Φάε σοκολάτα γιατί χανόμαστε!

#FeedYourDreams,
Anna

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης