Μοναδικό κρασί απο το βυθό της θάλασσας

Μοναδικό κρασί απο το βυθό της θάλασσας

Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης 2011 αναδύθηκε και μας ταξιδεύει με τη γεύση και το άρωμά του...

29/01/2017 15:47

Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης 2011 της GAIA Wines προέρχεται από την παραδοσιακή ποικιλία Ασύρτικο της Σαντορίνης, και είναι το μοναδικό κρασί στην Ελλάδα που παλαιώνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. 500 φιάλες του παρέμειναν στο βυθό της Σαντορίνης και ωρίμασαν σε βάθος 25 μέτρων για 5 χρόνια, και πρόσφατα ανασύρθηκαν για να παρουσιαστούν στους λάτρεις του κρασιού.

Η συγκεκριμένη μέθοδος κατατάσσει τη GAIA Wines ανάμεσα στα 10 οινοποιεία του κόσμου που έχουν τολμήσει αυτό το εγχείρημα. Η ιστορία του Βυθισμένου Θαλασσίτη ξεκινά το 2009 όταν η εταιρεία αποφάσισε να επιχειρήσει ένα νέο τρόπο παλαίωσης χωρίς την παρουσία οξυγόνου. Με συνεχείς δοκιμές και συγκρίσεις, οι συνθήκες βελτιώθηκαν, η διαδικασία εξελίχθηκε και η θάλασσα της Σαντορίνης αποδείχθηκε ιδανικό περιβάλλον για την εξέλιξη ενός ήδη επιτυχημένου λευκού κρασιού, του Θαλασσίτη, σε ένα παλαιωμένο κρασί με ώριμη και μεστή γεύση.

Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης 2011 διαθέτει λαμπερό χρώμα και δροσερά αρώματα, χωρίς κανένα ίχνος οξείδωσης, γεγονός που οφείλεται στην υποθαλάσσια παλαίωσή του. Το αποτέλεσμα αυτής της σπάνιας διαδικασίας ωρίμανσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι παρευρέθηκαν στην ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας,που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2017 στον Πολυχώρο Pirée.

Από τις περίπου 500 φιάλες που ήρθαν και πάλι στο φως πριν λίγους μήνες, 211 αριθμημένες φιάλες διατίθενται πλέον στο εμπόριο από επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια. Εσείς θα δοκιμάσετε το μαγικό κρασί που αναδύθηκε απο το βυθό της Σαντορίνης;

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης