Νόστιμος Σεπτέμβρης: Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού

Νόστιμος Σεπτέμβρης: Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού

Ο κρυμμένος γαστρονομικός πολιτισμός στο νησί του απέραντου γαλάζιου!

14/09/2017 16:19

Οι αφορμές για να φτάσεις μέχρι το νησί της Αμοργού είναι πάρα πολλές. Φυσική ομορφιά, χωρίς καλλωπισμούς και κατεργασίες, μαγικά μπλε νερά, όμορφα χωριά και πολλά γραφικά καλντερίμια. Σε αυτά προστίθεται κάτι ακόμα, η αμοργιανή γαστρονομία με την αυθεντική της γεύση!

Το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ, η Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού, ή αλλιώς «Amorgos Gastronomy Week», μετά από ένα μεγάλο διάστημα εντατικών προετοιμασιών, έχει «μαγειρέψει» ένα πρόγραμμα που αγκαλιάζει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις του νησιού και είναι έτοιμο να μας ενθουσιάσει.

Ελάτε να ανακαλύψουμε από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017 μια πλούσια σε γεύσεις και αρώματα γαστρονομική γιορτή, που θα τρέχει παράλληλα με την διοργάνωση του καταδυτικού αγώνα «The Authentic Big Blue»!

image

Κατά την διάρκεια του Amorgos Gastronomy Week θα δοκιμάσουμε την Αμοργιανή Κουζίνα και παράλληλα θα συμμετέχουμε σε διάφορες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Στις 20-21 Σεπτεμβρίου στα Κατάπολα είναι προγραμματισμένη έκθεση κρασιού με την συμμετοχή 15 οινοποιείων. Εκεί, πέρα από την γευστική δοκιμή των κρασιών, η γνωστή δημοσιογράφος γεύσης και συγγραφέας Νίκη Μηταρέα θα μαγειρέψει με κρασί για τον κόσμο, όπως και στο ομώνυμο βιβλίο της.

image

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο Γαστρονομίας με θέμα «το Μέλλον της Αμοργιανής Κουζίνας» με εξειδικευμένους ομιλητές, μεταξύ των οποίων και η δική μας Madame Ginger. Επίσης θα παρουσιαστεί το βιβλίο Του Άνεμου και της αρμύρας των συγγραφέων Ν. Δαρειώτη, Θ. Τσιχλάκη και Α. Ανδρουλιδάκη με θέμα την γαστρονομία των Κυκλάδων.

image
image

Στις 22 Σεπτεμβρίου υπάρχει μια δεύτερη σημαντική παρουσίαση βιβλίου Τα Καφενεία της Ελλάδος του Γιώργου Πίττα με ειδική αναφορά στα καφενεία της Αμοργού, όπως αυτά παρουσιάζονται στο βιβλίο του και το βράδυ στο Ξυλοκερατίδι η συναυλία του Eric Serra, συνθέτη της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο».

image
Photo: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος/ FOSPHOTOS

Στις 23 Σεπτεμβρίου στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής κατά την διάρκεια της τελετής λήξης θα γίνει αναπαράσταση του διάσημου πανηγυριού. Δεν θα λείπει φυσικά το παραδοσιακό πατατάτο , μαγειρεμένο όπως πάντα εξαιρετικά από τον αρχιμάγειρα του νησιού Βαγγέλη Μενδρινό, σε συνεργασία αυτή τη φορά με τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

image

Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί  το νησί του απέραντου γαλάζιου και την γαστρονομία του. Εμείς θα είμαστε εκεί!

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης