Στις 25 Ιουνίου οι chefs του κόσμου γιορτάζουν την “Bourdain Day”

Στις 25 Ιουνίου οι chefs του κόσμου γιορτάζουν την “Bourdain Day”

23/06/2019 11:28

Πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 8/6/2018, ο κόσμος της γαστρονομίας έχασε έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους της, τον Anthony Bourdain. Δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού για να βρίσκεσαι εδώ, ξέρεις πολύ καλά ποιος ήταν και πόσο επηρέασε τον τρόπο που τρώμε, μαγειρεύουμε, ταξιδεύουμε και ανακαλύπτουμε τον κόσμο. Τις μέρες, εβδομάδες και μήνες που ακολούθησαν τον θάνατο του μεγάλου αφηγητή -γιατί αυτό ήταν κυρίως, ένας αφηγητής μοναδικών ιστοριών- οι fans του ανα τον πλανήτη μοιράζονταν ξανά και ξανά, σε όλα τα social media, το σοκ και την βαθιά θλίψη τους. Και μέσα από τον συλλογικό αυτό θρήνο, αποκαλύφθηκε το γεγονός ότι όλοι νιώθαμε σαν να είχαμε χάσει έναν πολύ καλό φίλο, έναν προσωπικό μας ήρωα, ακόμα κι αν οι περισσότεροι από εμάς τον γνωρίσαμε μόνο μέσα από τις εκπομπές και τα βιβλία του.

May 25, 2017: Anthony Bourdain rides a train from Colombo, Sri Lanka north to Jaffna, Sri Lanka on May 25, 2017. (photo by David Scott Holloway)

Και από εδώ και στο εξής, όλοι όσοι τον αγαπήσαμε -όχι μόνο οι chefs του κόσμου- θα έχουμε μία μέρα αφιερωμένη στον μοναδικό ταξιδευτή της καρδιάς μας. Πρόσφατα οι chefs Eric Ripert και José Andrés, που ήταν και προσωπικοί “κολλητοί” του Anthony, ανακήρυξαν την 25η Ιουνίου ώς “Bourdain Day”, δηλαδή Μέρα του Bourdain. Αν και η επέτειος του θανάτου του είναι στις 8 Ιουνίου, η μέρα εορτασμού του Bourdain, σύμφωνα με τους 2 chefs, θα είναι στην επέτειο της γέννησής του, δηλαδή στις 25.

Μια μέρα στην οποία θα θυμόμαστε λίγο παραπάνω τις περιπέτειες που μας αφηγήθηκε, θα απολαμβάνουμε κάποιο φαγητό που λάτρευε -κάτι με αυγά ή μια (πολύ) καυτερή σούπα με noodles- και θα πίνουμε ένα σωστά φτιαγμένο Negroni στην θύμησή του. Και θα ονειροπολούμε για το επόμενο ταξίδι που θέλουμε να κάνουμε, ίσως κάπου με πολλή υγρασία, ωραίους ανθρώπους και κουλτούρα “βρωμερού” street food.

#FeedYourDreams,

Anna

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης