Το Tricky bar δίνει το παράδειγμα και σταματά τη χρήση πλαστικών ποτηριών

Το Tricky bar δίνει το παράδειγμα και σταματά τη χρήση πλαστικών ποτηριών

Η αρχή έγινε και ελπίζουμε να υπάρχει και συνέχεια

15/05/2018 19:04

Πέρυσι το καλοκαίρι, είχα επισκεφτεί έναν καλό φίλο στην Καλαμάτα. Μεγάλος foodie και πολύ cool άτομο ο Κώστας, περάσαμε μαζί 3 μέρες μούρλια. Το πρώτο πρωί που ξυπνήσαμε, μου είπε “θα σε πάω για το καλύτερο πρωινό της πόλης” και με πήγε στο Tricky Bar όπου όντως φάγαμε μαγικά. Κούκλα το μαγαζί, ευγενέστατα τα παιδιά, ωραίος καφές, τέλεια cocktail, τι άλλος θες για να αγαπήσεις ένα μαγαζί; Κι όμως…Πριν δυό ώρες είδα την ανακοίνωση του Tricky Bar ότι σταματάνε δια παντός την χρήση πλαστικών ποτηριών για τα ροφήματα που σερβίρουν στην παραλία. “Επιτέλους!” αναφώνησα μόνη μου και τους πήρα κατευθείαν τηλέφωνο.

Ο Πέτρος Μπακόγιωργας, ένας από τους δύο ιδιοκτήτες, μου εξήγησε πώς έχουν τα πράγματα. Κάθε καλοκαίρι πετούσαν τόνους πλαστικό στα σκουπίδια, αφού όπως κανένας σερβιτόρος δεν προλαβαίνει φυσικά να τα ξεπλύνει και να τα πάει στην ανακύκλωση. Φέτος λοιπόν αποφάσισαν να σταματήσουν αυτήν την παράλογη σπατάλη και επικοινώνησαν με το Plastikourgeio Shop & Lab ώστε να βρουν μαζί μια λύση και να αντικαταστήσουν το πλαστικό με ένα υλικό φιλικό προς το περιβάλλον.

Η λύση εβρέθη και τα πλαστικά ποτήρια αντικαταστήθηκαν με επαναχρησιμοποιούμενα βιοδιασπώμενα 100% BPA Free ποτήρια από Βamboo. Οποιοδήποτε ρόφημα ή cocktail και να παραγγείλεις στην παραλία από το Tricky Bar θα σου έρχεται στα στυλάτα αυτά ποτήρια τα οποίο οι σερβιτόροι θα μαζεύουν, θα πλένονται στο πλυντήριο και θα ξαναχρησιμοποιούνται στον επόμενο πελάτη. Εκτός από την τρομακτική μείωση σκουπιδιών που θα κάνουν φέτος τα παιδιά, δημιούργσαν και μία νέα θέση εργασίας αφού η λάντζα αυξάνεται κατά πολύ.

Τα επόμενα βήματα των δύο αδερφών του Tricky Bar, του Πέτρου και του Στέφανου, είναι να αντικαταστήσουν τα πλαστικά καλαμάκια με μία καλύτερη λύση από τα χάρτινα, να βρουν την καλύτερη δυνατή αντικατάσταση για τα take away ροφήματα τα οποία σερβίρονται μεν σε χάρτινα ποτήρια αλλά έχουν πλαστικό καπάκι και να εκπαιδεύσουν τον κόσμο της Καλαμάτας να μπαίνει στο μαγαζί για να γεμίσει παγωμένο νερό το μπουκαλάκι του (χωρίς να ντρέπεται και χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει κάτι) για να μειωθούν οι πωλήσεις πλαστικών μπουκαλιών νερού.

Κάνουμε μακρινό high five στο Tricky Bar για αυτήν την environmental friendly πρωτοβουλία!

Παιδιά, πραγματικά μπράβο! Αυτό το επιχειρείν χρειάζεται ο κλάδος της εστίασης, είστε πραγματικά λαμπρό παράδειγμα. Ελπίζω και εύχομαι να σας αντιγράψουν κι άλλοι και να έχουμε plastic free παραλίες σύντομα.

#LoveOnly,
Madame Ginger


Tricky Bar, Ναυαρίνου 161, Καλαμάτα. Facebook, Instagram

2 σχόλια
  1. Συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά, μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι !!! Τέτοιους επιχειρηματίες χρειάζεται πλέον ο κόσμος σήμερα !!! Και πάλι μπράβο !!!

  2. Eιλικρινά συγχαρητήρια, σε ανθρώπους με ευαισθησίες, προβληματισμό και αναζήτηση για το καλλίτερο ως προς το περιβάλλον, (σίγουρα και σε άλλα σημεία, ο ευαισθητοποιημένος άνθρωπος είναι ευαισθητοποιημένος απέναντι σε όλα). Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν παράδειγμα και για άλλους επιχειρηματίες, ελπίζω και για αλυσίδες εστίασης. Αναθάρρεψα!!!!!

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης