10 διατροφικές συμβουλές για τους ανθρώπους που δουλεύουν νύχτα

10 διατροφικές συμβουλές για τους ανθρώπους που δουλεύουν νύχτα

13/06/2018 18:18

Οι άνθρωποι που δουλεύουν νύχτα ζουν ανάμεσά μας. Μπορεί να δουλεύουν στον τομέα της υγείας ή της ασφάλειας ή σε κάποιο τηλεφωνικό κέντρο ή να είναι εργάτες ή μπορεί να δουλεύουν σεζόν σε νησιά και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ώστε για ακόμα μία φορά να αναδειχθούμε στην ομορφότερη και την εξυπηρετικότερη χώρα του κόσμου (έχω πιει λίγο καφέ και υπερβάλλω).

Ωστόσο, το να δουλεύεις νυχτερινή βάρδια μπορεί να έχει διάφορες επιπτώσεις. Μπορεί να επηρεαστεί η όρεξή σου, να δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς ή να νυστάζεις συνέχεια, να χάσεις ή να αυξήσεις βάρος, να έχεις θέματα με το στομάχι σου ή να ανεβάζεις πίεση. Δεν θέλω όμως να πέφτεις. Τα καλά νέα είναι πως αν τρως σωστά και είσαι δραστήριος μπορείς να αποφύγεις μερικά από τα προβλήματα που προανέφερα.

Μερικές συμβουλές για να πορεύεσαι:

1. Να τρως το κυρίως γεύμα σου πριν πας στη δουλειά. Αν για παράδειγμα πιάνεις δουλειά στις 8 το βράδυ, να τρως γύρω στις 6. Κατά τη διάρκεια της βάρδιάς σου να τρως κάποιο υγιεινό σνακ ή ένα μικρό γεύμα αν μπορείς. Το να τρως βαριά το βράδυ μπορεί να προκαλέσει καούρα, αέρια ή δυσκοιλιότητα. Επίσης, μπορείς να σε νυστάξει και να σε ρίξει.

2. Έχε μαζί σου τα δικά σου υγιεινά σνακ. Είναι δύσκολο να βρεις να φας κάτι της προκοπής το βράδυ. Τα μαγαζιά είναι κλειστά και τα vending machines συνήθως το μόνο που έχουν να σου δώσουν είναι αλατισμένα σνακ γεμάτα λιπαρά και πολλά θερμιδογόνα ποτά. Έχε μαζί σου κάποιο φρούτο, μία χούφτα ωμούς ξηρούς καρπούς ή κάποιο γιαούρτι.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο #SisterBlog LadyPapaya.com, εδώ.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης