Οι τροφές που σύμφωνα με τους επιστήμονες μας χαλάνε τη διάθεση

Οι τροφές που σύμφωνα με τους επιστήμονες μας χαλάνε τη διάθεση

31/05/2018 15:10

Υπάρχει λόγος που το στομάχι μας ονομάζεται «δεύτερος εγκέφαλος» (θυμάσαι, πως σου το ανέφερα και στο άρθρο με τη Kombucha;). Το έντερό μας παράγει περίπου 90% της σεροτονίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την καλή μας διάθεση. Άρα αυτό που τρώμε είτε θα μας ανεβάσει στα ύψη είτε θα μας ρίξει στα τάρταρα. Αυτό το θέμα το γνωρίζει καλά η συγγραφέας του «The Happiness Diet», Rachel Kelly, η οποία και λέει αναλυτικά ποια τρόφιμα μας κάνουν να τα βλέπουμε τα πράγματα ελαφρώς…χάλια.

Αναψυκτικά διαίτης

Η ασπαρτάμη, το τεχνητό αυτό γλυκαντικό, που υπάρχει σε διάφορα αναψυκτικά με λίγες έως καθόλου θερμίδες, περιέχει ένα αμινοξύ, το οποίο ονομάζεται φαινυλαλανίνη. Σε ορισμένες επιστημονικές μελέτες, όπως αυτή από το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, η φαινυλαλανίνη έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την παραγωγή σεροτονίνης (το νευροδιαβιβαστή της ευτυχίας, που ρυθμίζει τη διάθεση). Αν θέλεις την ημερήσια δόση καφεϊνης σου, προτίμησε το μαύρο τσάι ή τον καφέ.

Δημητριακά και σνακ μπαρ

Δεν είναι ανάγκη να τα αποφύγεις όλα. Απλά πρέπει να είσαι προσεκτική στις αγορές σου και να προτιμάς αυτά που έχουν 8 γραμμάρια ζάχαρης ή λιγότερη. Πολλά προϊόντα περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης, που σου δίνουν ένα προσωρινό μπουστάρισμα ενέργειας, το οποίο όμως μετά φεύγει. Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας πέφτουν κάτω από το φυσιολογικό, απελευθερώνονται οι ορμόνες του στρες, προκαλώντας αλλαγές στη διάθεση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο #SisterBlog LadyPapaya.com, εδώ.

#TropicalBlissfulLiving

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης