Πώς να διατηρήσετε τις ντομάτες σας φρέσκες για περισσότερο καιρό

Πώς να διατηρήσετε τις ντομάτες σας φρέσκες για περισσότερο καιρό

Η εποχή του πιο αγαπημένου φρούτου ήρθε και μαζί θα μάθουμε πώς θα τις συντηρήσουμε

29/05/2018 11:47

Αν θες ωραίες, μοσχοβολιστές, κατακόκκινες ντομάτες, με γεμάτη γεύση και σωστή υφή, ο κανόνας είναι ένας και είναι απλός: δεν βάζεις ποτέ τις ντομάτες σου στο ψυγείο. Ποτέ! Το ψυγείο αλλοιώνει τη γεύση τους, “καίει” τη σάρκα τους και δημιουργεί μικρούς, ενοχλητικούς κρυστάλλους. Οι ντομάτες αγαπούν τη ζέστη, γι’αυτό εξάλλου μεγαλώνουν μέσα στο καλοκαίρι ,και μισούν το κρύο. Εξάλλου, δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, αλλά οι νοστιμότερες χωριάτικες σαλάτες που έχετε φάει ήταν φτιαγμένες με ντομάτες σε θερμοκρασία δωματίου.

Και αφού τελειώσαμε με αυτό, πάμε να δούμε τώρα πώς θα τις συντηρήσεις τέλεια εκτός ψυγείου.

Αν έχεις αγοράσει άγουρες ντομάτες

Απλώστε τις ντομάτες σας σε ένα πιάτο, μια πιατέλα ή ένα μπολ πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή μία πετσέτα κουζίνας. Μην βάλετε την μία ντομάτα πάνω στην άλλη και αφήστε ένα πολύ μικρό κενό μεταξύ τους. Το κοτσάνι πρέπει να είναι προς τα κάτω μέχρι να ωριμάσουν.

Τοποθετήστε το πιάτο/μπολ σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος της κουζίνας σας και αφήστε τις ντομάτες εκεί μέχρι να ωριμάσουν.  Ανάλογα το πόσο άγουρες είναι, θα διατηρηθούν για 4-8 μέρες.

Αν οι ντομάτες σας είναι ώριμες

Διατηρήστε τις ντομάτες στο πιο δροσερό σημείο του σπιτιού με το κοτσάνι προς τα πάνω, σε ένα πιάτο, σε μια πιατέλα ή ένα μπολ στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας ή πετσέτα. Προσπαθήστε να τις καταναλώσετε σύντομα (σε 2-4 μέρες) και αν παραωριμάσουν τρίψτε τις και κλείστε τον χυμό σε αποστειρωμένο βάζο με λίγο ελαιόλαδο.

Super Tip

Αν προτιμάτε τις ντομάτες σας δροσερές στη σαλάτα, βάλτε τις στο ψυγείο για 1-2 ώρες το πολύ πριν τις κόψετε. 

#LoveOnly,
Madame Ginger

1 σχόλια

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης