Τι δεν βάζουμε στο ψυγείο?

Τι δεν βάζουμε στο ψυγείο?
Super Tips

Τομάτες:  Οι τομάτες, χάνουν τη γεύση τους όταν ψυχθούν κάτω από τους 10oC γιατί μια βασική χημική ένωση που περιέχουν, διαλύεται.

Πατάτες: Οι πατάτες γίνονται δυσάρεστα γλυκιές γιατί μέρος του αμυλού τους μετατρέπεται σε σάκχαρο.

Ψωμί: Το ψωμί στεγνώνει και ξεραίνεται αν δεν είναι στεγανά τυλιγμένο και τα σπόρια των μυκήτων αναπτύσσονται μέσα στις πλαστικές σακούλες. Καλύτερα να το βάζεις στην κατάψυξη.

Ζεστό φαγητό: Μια μεγάλη ποσότητα ζεστού φαγητού μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία τους ψυγείου σε επικίνδυνο, φιλικό για τα βακτηρίδια επίπεδο. Το κρυώνουμε σε κρύο μπεν μαρί.

Κρεμμύδια: Εκτός το ότι θα μαλακώσουν, τα κρεμμύδια επηρεάζουν τη γεύση και το άρωμα όποιου άλλου τροφίμου βρίσκεται κοντά τους. Για να μην πούμε για την μυρωδιά που θα έχει το ψυγείο σας….

Μπανάνες: Ωριμάζουν και μαυρίζουν γρηγορότερα. Αν μας αρέσει να τις τρώμε παγωμένες, τις βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα πριν την κατανάλωσή τους.

Εσπερηδοειδή: Μανταρίνια, λεμόνια, lime και πορτοκάλια, χάνουν τη γεύση τους, η φλούδα τους σκληραίνει και η σάρκα τους γίνεται σπογγώδης όταν συντηρούνται στο ψυγείο.

Πληροφορίες για τα τρόφιμα και τη συντηρήση τους από  το βιβλίο ‘Τι είπε ο Αϊνστάιν στο μάγειρά του;’, εκδόσεις Παπασωτηρίου, €12,00

3 σχόλια στο Τι δεν βάζουμε στο ψυγείο?

  • ανταλλακτικα κουζινων

    Δεν ήξερα ότι αυτές οι τροφές δεν μπαίνουν στο ψυγείο!!!

  • Μπράβο Μαριλού μου! Σ ευχαριστούμε που μας δίνεις υπέροχες λύσεις και συνταγές που απολαμβάνουν τα παιδάκια μου και η γυναικούλα μου! Έφτιαξα στα αγγελούδια μου τα σουτζουκάκια και τα λατρέψανε! Συνέχισε έτσι! Μας βοηθάς πολύ! Οι συνταγές σου άπαιχτες και το σάιτ σου πολύ όμορφο! Να σ έχει καλά ο θεός!

Θέλουμε την γνώμη σας!