Ένα σφουγγαράκι και μία μαύρη “λαδόκολλα” μου έλυσαν τα χέρια

Ένα σφουγγαράκι και μία μαύρη “λαδόκολλα” μου έλυσαν τα χέρια

14/06/2019 14:41

Τρελαίνομαι για gadgetάκια, κάθε είδους κανούρια απορρυπαντικά και καθαριστικά, σφουγγαράκια και σπογγοπετσέτες, σφουγγαρίστρες τούμπανο και εργαλεία της κουζίνας που κάνουν το μαγείρεμα και το καθάρισμα πιο απλό, εύκολο και κυρίως πιο γρήγορο.

Πολύ πρόσφατα ανακάλυψα 2 υπερεργαλεία της κουζίνας (όχι, αυτό το άρθρο δεν περιέχει τοποθέτηση προϊόντος) τα οποία με ενθουσίασαν ακαριαία και έτρεξα να μοιραστώ μαζί σας. Ένα σφουγγαράκι και μία λαδόκολλα που τα κάνουν όλα πιο απλά….

Το υπερσφουγγαράκι για τα πιάτα

Μόλις το είδα, γυάλισε το μάτι μου σας τ’ορκίζομαι! “Ένα σφουγγαράκι με λαβή, σίγουρα θα κάνει το πλύσιμο των πιάτων πιο εύκολο”, σκέφτηκα και το έβαλα στο καλάθι μου. Η μεγάλη αποκάλυψη όμως ήρθε στο σπίτι όταν πήγα να το χρησιμοποιήσω πρώτη φορά και ανακάλυψα ότι μπορείς να γεμίσεις τη λαβή του με απορρυπαντικό πιάτων.  Με γουρλωμένα μάτια γέμισα τη λαβή με το σαπούνι και ξεκίνησα να πλένω τα πιάτα: όσο πιέζα τόσο έβγαζε σαπουνάδα, χρειάστηκε να βάλω πολύ λιγότερη δύναμη για τους επίμονους λεκέδες και επιπλέον δεν έπιανα με τα χέρια μου το σφουγγάρι που ομολογώ ότι δεν είναι και το καλύτερο μου. Περιττό να σας πω ότι τα απλά, ποταπά σφουγγαράκια έχουν αντικατασταθεί με ανταλλακτικά για το υπερσφουγγαράκι με τη λαβή που κρέμεται περήφανο πάνω από το νεροχύτη μου…

SANITAS Dishmatic με λαβή, 2-3€ στα σουπερμάρκετ και καταστήματα με είδη καθαρισμού.

Η λαδόκολλα rock star

Στο MG Food Studio χρησιμοποιούμε ΑΠΕΙΡΗ λαδόκολλα για τα ψησίματα στον φούρνο. Τελείως αντιοικολογικό το ομολογώ, αφού στο 90% των περιπτώσεων την πετάμε μετά το ψήσιμο και σχεδόν πάντα χρειάζεται να πλύνουμε το ταψί αφού έχουν ξεφύγει λάδια ή ζουμιά από την άκρη της λαδόκολλας και το έχουν λερώσει. Όταν λοιπόν ανακάλυψα την κατάμαυρη αντικολλητική επιφάνεια πολλαπλών χρήσεων της SANITAS, ενθουσιάστηκα. Αυτήν τη “λαδόκολλα” μπορώ να την πλένω ξανά και ξανά και δεν αφήνει τίποτα να περάσει στο ταψί μου, οπότε δεν χρειάζεται και πλύσιμο. YAS QUEEN!

SANITAS Αντικολλητική επιφάνεια Teflon, 3,40-4,50€ στα σούπερ μάρκετ.

#LoveOnly,
Madame Ginger

1 σχόλια
  1. Το πρώτο τέλειο, το δεύτερο θέλει προσοχή γιατί έχει teflon και το καθιστά ανθυγιεινό και επικίνδυνο ειδικά αν δωθεί σε ζώα κάτι που έχει ψηθεί εκεί πάνω αλλά και από αναθυμιάσεις σε οικόσιτα πουλιά .

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης