Ποσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα μπολάκια των κατοικιδίων μας;

Ποσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα μπολάκια των κατοικιδίων μας;

Συχνότερα από ότι νομίζεις!

19/09/2018 15:07

Θα σου άρεσε να σου σερβίρουν το φαγητό σου σε ένα βρώμικο πιάτο; Σίγουρα όχι. Μήπως θα σέρβιρες εσύ το φρεσκομαγειρμένο φαγητό που μόλις έβγαλες από τον φούρνο, σε ένα πιάτο με λίπη, κολλημένα αποφάγια και πάρα πολλά μικρόβια για κάποιον αγαπημένο σου; Είμαι σίγουρη πως η απάντηση είναι πάλι αρνητική. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά ο σκύλος ή η γάτα σου τρώει από ένα πολύ βρώμικο μπολ. Και το ξέρω, γιατί έκανα κι εγώ το ίδιο λάθος με εσένα. Δεν έπλενα τα μπολάκια του όσο συχνά έπρεπε. Αλλά τώρα έμαθα…

Τα μπολάκια των κατοικιδίων μας είναι η μεγαλύτερη εστία μικροβίων στο σπίτι,  μετά το σφουγγαράκι των πιάτων, το νεροχύτη και το ποτήρι που βάζεις τις οδοντόβουρτσες.

Δεν είμαι σίγουρη ότι θες να το ακούσεις, αλλά στο μπολάκι του σκύλου σου μπορεί να υπάρχει σαλμονέλα, σταφυλόκοκκος, E coli ή ακόμα και κάποια παράσιτα.

Τι κάνουμε λοιπόν; Όχι δεν θα πάρεις μιας χρήσης μπολάκια. Η λύση είναι απλή και αφορά τόσο το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα αλλά και τη συχνότητα με την οποία τα πλένεις.

Πάρε τα σωστά μπολάκια

Αν τα μπολάκια του κατοικιδίου σου είναι πλαστικά, ήρθε η ώρα να τα ξεφορτωθείς καθώς το πλαστικό μετατρέπεται εύκολα σε εστία μικροβίων και βακτηρίων. Τα ιδανικότερα μπολ είναι τα ανοξείδωτα τα κεραμικά ή τα πορσελάνινα τα οποία μπορείς να προμηθευτείς σε όλα τα pet shop.

Μπολάκια που λατρέψαμε:

Καθαρά μπολ, υγιή κατοικίδια!

Πάμε τωρα στο πιο σημαντικό σημείο και αυτό που αγνοούμε οι περισσότεροι: τα μπολάκια των κατοικιδίων σας πρέπει να πλένονται κάθε μέρα ή το πολύ κάθε δεύτερη μέρα!

Ξέρω ότι η πρώτη σου αντίδραση είναι να σκεφτείς ότι δεν ξέρω τι λέω και ότι σου ακούγεται υπερβολικό. Και εγώ θα σου απαντήσω με μία ερώτηση: γιατί πλένεις το δικό σου πιάτο κάθε μέρα; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα δικά μας πιάτα είναι πιο καθαρά από των σκύλων αφού δεν τα γλύφουμε, παρ΄όλα αυτά τα πλένουμε κάθε φορά που τρώμε κάτι. Έτσι ακριβώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε και στα σκεύη που τρώει ο σκύλος ή η γάτα μας, αφού τα μικρόβια που ανέφερα παραπάνω αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και είναι επικύνδυνα τόσο για το κατοικίδιο όσο και για την υπόλοιπη οικογένεια.

Πώς πλένουμε σωστά τα μπολάκια;

  • Κράτησε κάτω από το νεροχύτη σου ένα ξεχωριστό σφουγγαράκι πιάτων.
  • Πλύνε το μπολ με ζεστό νερό και σαπούνι.
  • Άστο να στεγνώσει ή σκούπισε το με μία πετσέτα που θα κρατάς ξεχωριστά μαζί με το σφουγγάρι σου.
  • Πλύνε καλά το νεροχύτη.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης