5 απαραίτητα εργαλεία για την κουζίνα σας

5 απαραίτητα εργαλεία για την κουζίνα σας

...που υπάρχουν ήδη στη δικιά μας!

19/07/2017 14:40

Όπως φαντάζεστε, στο Madame Ginger Food Studio μαγειρεύουμε πολύ και καθημερινά. Για δοκιμές και φωτογραφήσεις συνταγών, για videos και για πολλούς ακόμη λόγους. Επομένως η εμπειρία μας έχει δείξει ότι στην κουζίνα, εκτός από πειραματισμό, φαντασία και μεράκι, χρειάζονται και τα σωστά εργαλεία. Οι γιαγιάδες μας που κάποτε δεν τα είχαν, μπορούσαν να μαγειρέψουν αμέτρητα πιάτα με λαχταριστά φαγητά. Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει, οι ρυθμοί είναι πιό απαιτητικοί και -ευτυχώς- η τεχνολογία έχει κάνει τη ζωή μας πιό εύκολη. Εμείς θα σας δείξουμε τα πέντε κύρια εργαλεία, όλα από την IKEA, που διευκολύνουν τη μαγειρική μας και μας βγάζουν από πολλούς μπελάδες κάθε φορά.

1. Ζυγαριά

Το ότι δε βασιζόμαστε σε “κούπες” και “φλυτζανάκια του καφέ” για τις δοσολογίες μας σε συνταγές, το γνωρίζετε ήδη. Τώρα πιά οι περισσότερες συνταγές σε νεότερα βιβλία μαγειρικής, περιοδικά και στο διαδύκτιο δίνουν υλικά σε γραμμάρια. Η ζυγαριά, όπως η δική μας η ORDNING, δε μας προδίδει ποτέ. Οι αναλογίες των υλικών είναι ακριβείς και το τελικό αποτέλεσμα πολύ πιό κοντά σε αυτό που φανταζόμασταν αρχικά!

2. Πρέσσα σκόρδου

Έχετε συνταγές που ζητούν τριμμένο σκόρδο; Φυσικά, μπορείτε να το τρίψετε στον κοινό τρίφτη, όμως σίγουρα το μισό θα μείνει κολλημένο πάνω στις τρυπούλες. Μπορείτε επίσης να το ψιλοκόψετε με μαχαίρι, όμως αυτή είναι μια τεχνική που εφαρμόζουν πολύπειροι σεφ, αφήστε που μετά οι οσμές στα χέρια είναι αναπόφευκτες. Η δική μας πρέσσα σκόρδου KONCIS μας προσφέρει τέλειο ψιλοτριμμένο σκόρδο, σε δευτερόλεπτα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά στην ελληνική κουζίνα, όσο να ναι, το σκόρδο είναι απ’ τα αγαπημένα μας συστατικά…

3. Λεμονοστύφτης

Τόσες και τόσες συνταγές ζητούν χυμό από φρέσκα λεμόνια ή πορτοκάλια. Δεν έχουν όλοι στην κουζίνα τους ηλεκτρικό στύφτη κι όσοι έχουν, δε θέλουν να τον λερώνουν κάθε φορά που χρειάζονται “χυμό από 1 λεμόνι”. Ο δικός μας λεμονοστύφτης SPRITTA, κάνει τη ζωή μας πολύ εύκολη γιατί εκτός του ότι καθαρίζεται εύκολα, έχει 2 εξαρτήματα: ένα μικρότερο για τα λεμόνια και ένα μεγαλύτερο για τα πορτοκάλια.

4. Χρονοδιακόπτης

Όταν μαγειρεύουμε πολλά διαφορετικά πράγματα μαζί ή ακόμα κι όταν έχουμε το νού μας αλλού (στο τηλέφωνο κ.λ.π.) είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε ότι βράζουμε μερικά αυγά ή ότι ψήνουμε κάτι στο φούρνο. Όλοι την έχουμε “πάθει” κάποια φορά που είμασταν σίγουροι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μας ξεφύγει κάτι. Ευτυχώς, τώρα πιά στην κουζίνα του studio  υπάρχει ο χρονοδιακόπτης ORDING, τον ρυθμίζουμε κάθε φορά που μαγειρεύουμε κάτι με συγκεκριμένους χρόνους και μπορούμε να ξεχνιόμαστε άφοβα!

photo: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

5. Δοσομετρητής υγρών

Όπως είδαμε παραπάνω με τη ζυγαριά για τα στερεά, η ακρίβεια είναι απαραίτητη και στα υγρά συστατικά συνταγών. Το πόσο νερό, γάλα, ελαιόλαδο κλπ θα χρησιμοποιήσουμε σε μια συνταγή, δε μπορούμε πιά να το μετράμε σε “κούπες” αλλά σε ml. Εμείς χρησιμοποιούμε τη γυάλινη κανάτα VARDAGEN, που με τις αναγραφόμενες μεζούρες, έχει διπλό ρόλο και ως δοσομετρητής υγρών!

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης