“Έκλεισα τον θερμοσίφωνα;” – Τι να κάνεις για να μην αγχωθείς στις διακοπές

“Έκλεισα τον θερμοσίφωνα;” – Τι να κάνεις για να μην αγχωθείς στις διακοπές

20/07/2018 10:20

Πόσες φορές έχω ξεκινήσει αξημέρωτα από το σπίτι, φτάνω στον Πειραιά, μπαίνω στο πλοίο, στριμώχνομαι δίπλα σε μια συμπαθητική γιαγιά και  σκέφτομαι “επιτέλους διακοπές”. Και η επόμενη σκέψη είναι αυτή που θα χαλάσει όλη αυτή τη μαγεία και θα τριβελίζει το μυαλό μου για μέρες: “Έκλεισα το γκάζι και τον θερμοσίφωνα;”. ΜΠΟΥΜ! Καταστροφή…

Δεν υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό στις διακοπές σου από τις εκκρεμότητες, πόσο μάλλον όταν αυτές μπορούν να είναι καταστροφικές. Έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, φεύγοντας για διακοπές, έχουμε δύο ίδια άγχη: αν κλείσαμε τον θερμοσίφωνα/μάτι της κουζίνας / γκάζι και αν έχουμε ξεχάσει να πάρουμε μαζί μας κάτι σημαντικό.

Για το δεύτερο δεν μπορώ να κάνω κάτι. Μπορείτε αν θέλετε να διαβάσετε αυτό το άρθρο της fellow blogger Mary Hop ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα ξεχάσετε κάτι σημαντικό.

Για το πρώτο όμως, έχω τη λύση. Μια λύση τόσο απλή και γρήγορη και ταυτόχρονα τόσο λυτρωτική που θα βοηθήσει να περάσετε stress-free διακοπές και θα εξασφαλίσει φυσικά ότι δεν θα τινάξετε όλη την πολυκατοικία στον αέρα.

Ποιά είναι αυτή; Τράβα μια φωτογραφία με το κινητό σου τα πράγματα που σε αγχώνουν, λίγο πριν βγεις από το σπίτι. Φωτογράφισε τον κλειστό θερμοσίφωνα, τα σβηστά μάτια ακόμα και μια βρύση που τρέχει αν δεν την σφίξεις καλά. Έτσι κάθε φορά που θα αμφιβάλλεις για το αν άφησες κάτι ανοιχτό, θα πηγαίνεις στην φωτογραφία για να επιβεβαιώσεις το αντιθετο και θα συνεχίζεις το μπάνιο σου στα μπλε νερά του Αιγαίου ανενόχλητος.

Φανταστικό κόλπο;

Super Tip

Θες κι άλλα Super Tips για την οργάνωση, την καθαριότητα αλλά και την οικονομική διαχείριση του σπιτιού σου; Άσε σε σχόλιο τι θα ήθελες να διαβάσεις και η ομάδα μας θα σου απαντήσει με άρθρο! 

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης