4 συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια για όλα τα γούστα

4 συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια για όλα τα γούστα

Τραγανά, μοσχοβολιστά κουλουράκια από σπίτι σε διάφορες παραλλαγές, για όλα τα γούστα!

Καταλαβαίνω αν τα σπιτικά πασχαλινά τσουρέκια σε παιδεύουν πολύ κι αποφάσισες φέτος να τ’ αγοράσεις έτοιμα. Όμως το άλλο κλασικό έδεσμα των ημερών, τα τραγανά πασχαλινά κουλουράκια, είναι τόσο εύκολο να τα φτιάξεις όσο και να τα φας. Μη διστάζεις! Μπες στην κουζίνα, πλάσε κουλουράκια, μόνος ή με παρέα, φτιάξει διπλές και τριπλές δόσεις και όλοι οι δικοί σου θα σε σκέφτονται κάθε φορά που βουτούν ένα κουλουράκι στον καφέ ή στην πορτοκαλάδα τους. Εμείς σου δίνουμε 3 συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια, που καλύπτουν όλα τα γούστα (και τις ανάγκες): τα κλασικά, τα χωρίς γλουτένη και τα κουλουράκια με στέβια. Καλά ψησίματα!

Πασχαλινά κουλουράκια με σοκολάτα

Να τα πλάσεις με τα χεράκια σου. Και αφού τα ψήσεις, να τα βουτήξεις σε λιωμένη σοκολάτα και να τα πασπαλίσεις με αμυγδαλάκι. Κάτι μου λέει ότι το φετινό Πάσχα θα είναι ιδιαιτέρως σοκολατένιο… Συνταγή εδώ.

Πασχαλινά κουλουράκια, τα κλασικά

Ποιό παιδί δεν έχει μπουκωθεί στα κρυφά τα αμαρτωλά, μη νηστίσιμα κουλουράκια την Μεγάλη Παρασκευή ή το Σάββατο πριν την Ανάσταση; Τίποτα δεν μπορούσε να μας σταματήσει! Ούτε οι απειλές της γιαγιάς ότι δεν θα μας αφήσει να φάμε το κόκκινο αυγό, ούτε η προσπάθεια της να τα βάλει στο ψηλότερο σημείο της κουζίνας. Κάθε κουλουράκι ήταν νοστιμότερο από το προηγούμενο, κάθε αμαρτία όλο και πιο γλυκιά. Συνταγή εδώ.

Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς γλουτένη

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα τραγανά κουλουράκια της Λαμπρής. Ακόμη και αν πάσχεις από κοιλιοκάκη ή έχεις ευαισθησία στην γλουτένη, μπορείς -με αυτή τη συνταγή- να τ’ απολαμβάνεις για μέρες. Τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια χωρίς γλουτένη μοσχοβολάνε, αφού τα φτιάχνουμε με φρέσκο αιγοπρόβειο βούτυρο. Εξάλλου, πόσες φορές τον χρόνο το χρησιμοποιούμε? Συνταγή εδώ.

Πασχαλινά κουλουράκια με στέβια

Κι έρχεται η επόμενη μέρα, η Δευτέρα του Πάσχα, με τα απομεινάρια της χθεσινής κραιπάλης όπου, τουλάχιστον το πρωί, δεν πολυθέλεις να μυρίσεις κρεατικά αλλά να νιώσεις μια μικρή θαλπωρή με το πιο απλό, κλασσικό βούτημα των ημερών: τα πασχαλινά κουλουράκια. Μπορεί η γιαγιά σου να τα έκανε με ζάχαρη, όμως εμείς σε μια προσπάθεια να τα “ελαφρύνουμε” κάπως, ψήσαμε πασχαλινά κουλουράκια με στέβια. Πασχαλινή απόλαυση χωρίς τύψεις! Συνταγή εδώ.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης