Σπιτική γρανίτα με ανανά & ginger

Απόλυτη δροσιά με 1 μόνο υλικό

Σπιτική γρανίτα με ανανά & ginger
Download recipe

Την ημέρα που έφτιαξα αυτήν την γρανίτα είχε τρομερό καύσωνα στην Αθήνα. Οι ανεμιστήρες στο σπίτι δούλευαν για ώρες, έβρεχα συνέχεια την βεράντα μπας και δροσίσει και ο Τόρρο προσπαθούσε να βρεις τις πιο δροσερές σκιές του σπιτιού και έπεφτε εκεί αγανακτισμένος και λαχανιασμένος. Η γρανίτα μου, το μόνο δροσερό και νόστιμο διάλειμμα της ημέρας.!


Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός του γλυκού ανανά με το ελαφρώς ξινό & πιπεράτο ginger και όταν βρήκα από την Del Monte ανανά βουτηγμένα μέσα σε γλυκό σιρόπι ginger αποφάσισα αμέσως ότι θα τον κάνω γρανίτα! Δεν θα χρειαστεί επιπλέον ζάχαρη και για να γίνει ακόμα πιο δροσερή, μπορείτε να βάλετε φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό. Τι καλύτερο για τον καύσωνα από μία γρανίτα, ειδκά για τα παιδιά.

Σπιτική γρανίτα με ανανά & ginger

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 4 ώρες

Υλικά

Εκτέλεση

1) Βάζουμε τον ανανά και το σιρόπι Del Monte στο μούλτι ή στο μίξερ και χτυπάμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει τελείως λείο το μείγμα.

2) Γεμίζουμε τις θήκες για γρανίτες και τις σφραγίζουμε καλά.

Granita-Ananas-Ginger-3

3) Βάζουμε τις θήκες στην κατάψυξη και φροντίζουμε να έχουν μια κλίση και να στηρίζονται καλά και για να μην χυθεί η γρανίτα.

4) Αφήνουμε για περίπου 4 ώρες και μόλις παγώσουν οι γρανίτες τις ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε.

#LoveOnly,
Madame Ginger


Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

Θέλουμε την γνώμη σας!