3 συνταγές για Πασχαλινό Αρνάκι!

3 συνταγές για Πασχαλινό Αρνάκι!

Σε κάθε μέρος της Ελλάδας, ακόμα και σε κάθε γειτονιά ή σπίτι, φτιάχνουν με άλλον τρόπο το αρνάκι του Πάσχα. Στην Στερεά Ελλάδα το σουβλίζουν, στο Αιγαίο το γεμίζουν και το ψήνουν σε πετρόφουρνο, στην Πελοπόνησσο το ψήνουν στον φούρνο ενώ στην Κρήτη γίνεται παραδοσιακά βραστό, οφτό ή αυγολέμονο. Εμείς μαζέψαμε, δοκιμάσαμε και καταγράψαμε 3 αγαπημένες συνταγές από την Ελλάδα, για να διαλέξετε αυτή που σας αρέσει! Αρνάκι από την Καλαμάτα με σπαράγγια και αγκινάρες, αρνί στην γάστρα από την Κρήτη και ο παραδοσιακός Λαμπριάτης της Άνδρου! 

ΑΝΔΡΟΣ: Αρνάκι Λαμπριάτης

Η γέμιση του αρνιού θα σας σπάσει την μύτη με τα αρώματα του! Μια καταπληκτική συνταγή που θα μαγέψει όλους τους καλεσμένους σας! Συνταγή εδώ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Αρνάκι με σπαράγγια & αγκινάρες

Η συνταγή είναι Καλαματιανή! Εκεί λοιπόν στην Καλαμάτα, μαζεύουν αγριοσπάραγγα, καθαρίζουν αγκινάρες, βράζουν ελαφρώς τις πατάτες και τα βάζουν όλα γύρω-γύρω από το αρνάκι το οποίο έχουν ψήσει πρώτα μόνο του για λίγο. Στη συνέχεια μαζεύονται γύρω από το τραπέζι οι οικογένειες (όπως παντού δηλαδή) και γίνεται γλέντι τρικούβερτο. Συνταγή εδώ

ΚΡΗΤΗ: Αρνάκι στην Γάστρα με Πατάτες

Η συνταγή της κυρίας Φούλας από το Ηράκλειο Κρήτης, για ένα αρνάκι γλύκισμα! Το αρνάκι μπαίνει στην γάστρα με πατάτες και είναι η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να κάνετε για εκείνη την μέρα. Συνταγή εδώ.

Εκτέλεση

 

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης