Εντυπωσιακή ανακαίνιση στο Καφεκοπτείο Λουμίδη

Εντυπωσιακή ανακαίνιση στο Καφεκοπτείο Λουμίδη

Εδώ ο καφές, είναι οικογενειακή υπόθεση!

30/09/2016 11:56 Αθήνα

Ένα από τα πράγματα που θυμάμαι όταν  έμενα με τους προπαππούδες μου, κάτι σαν μίνι διακοπές στην Αγία Παρασκευή που μου φαινόταν εξοχή σε σχέση με την θορυβώδη Κυψέλη, είναι τις ημέρες που ο παππούς ανακοίνωνε ότι θα κατέβουμε για ψώνια στο Κέντρο της Αθήνας. Παίρναμε το λεοφωρείο, κατεβαίναμε στην Ομόνοια και κάναμε πάντα το ίδιο δρομολόγιο. Η γιαγιά αγόραζε τα κρέατα από τον Αγγελή στην Βαρβάκειο, ο παππούς λαχανικά ακριβώς απέναντι, βόλτα στην Αθηνάς και στην Ερμού και στο τέλος ανηφορίζαμε προς την Πανεπιστημίου για να πάρουν φρεσκοαλεσμένο καφέ  από το Καφεκοπτείο Λουμίδη. Γιατί ο παππούς ήταν μερακλής στον καφέ, δεν έπινε ότι κι ότι.

84 χρόνια πριν, το 1932 ιδρύθηκε το Καφεκοπτείο Λουμίδη στα Χαυτεία (η περιοχή της Ομόνοιας γύρω από την Αιόλου και τη Σταδίου). 84 χρόνια μετά, στην ίδια ακριβώς θέση εγκαινιάζεται το ανακαινισμένο πλέον κατάστημα της Οικογένειας Λουμίδη.    

Ένα κατάστημα με μεγάλη ιστορία που χρειάστηκε μεράκι, αγάπη και κόπο ετών για να διατηρηθεί από την οικογένεια Λουμίδη και αποτελεί σήμα κατατεθέν του κέντρου της πόλης, ανακαινίστηκε, ομόρφυνε και εκσυγχρονίστηκε, χωρίς όμως να χάσει την αίγλη αλλά και την υψηλή ποιότητα του. 

Historical Fact

Στις αρχές του αιώνα μας, γύρω στο 1910, οι τρεις αδερφοί Αντώνιος, Νίκος και Ιάσων Λουμίδης, αφήνοντας πίσω την γενέτειρα τους, την Κάρυστο, στην προσπάθειά τους για τα προς το ζην, επεξεργάστηκαν τον δυσεύρετο και ακριβό για τα χρόνια εκείνα καφέ και τον πρωτοδιένειμαν στην αγορά.

Το μπακάλικο στο οποίο δούλευαν χρησιμοποιούσε για την παρασκευή του καφέ, ένα χειροκίνητο καβουρδιστήρι 10 οκάδων και για καύσιμη ύλη ξύλα ή κάρβουνα. Η διαδικασία παρασκευής του καφέ ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, και η παραγωγή της επιθυμητής ποιότητας ήταν πραγματικό κατόρθωμα: ο καφές έπρεπε να καβουρδιστεί ομοιόμορφα, να έχει σταθερό χρώμα και να μην χάσει στο ψήσιμο κανένα από τα πολύτιμα συστατικά του. Μέσα σε εκείνο το «πρωτόγονο» μπακάλικο απέκτησαν οι αδελφοί Λουμίδη την πολύτιμη πείρα, που αποτέλεσε το σημαντικότερο εφόδιό τους στην μετέπειτα πορεία τους στον κόσμο του καφέ  

Η ατμόσφαιρα, ζεστή και οικεία, προσφέρεται για γνωριμία με μια ιστορία σχεδόν 100 ετών και για μύηση στα μυστικά του φρεσκοκομμένου καφέ. Μυστικά που δεν προδίδονται, αλλά φυλάσσονται ευλαβικά από γενιά σε γενιά και που ευθύνονται για το απαράλλακτο άρωμα του καφέ χρόνια τώρα, την ώρα που αλέθεται πάντα φρέσκος και ζεστός, μπροστά στον πελάτη.

Quote

  Το περίφημο σλόγκαν «έκαστος στο είδος του κι ο Λουμίδης στους καφέδες» γεννιέται το 1927. Το «κοφτερό» μυαλό του Νικόλαου Λουμίδη εμπνέεται αυτή την φράση όταν δίπλα από το θρυλικό καφεκοπτείο του Πειραιά άνοιξε ένα ανταγωνιστικό.

Η πλούσια γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει: Φρεσκοκομμένους καφέδες Ελληνικούς, Στιγμιαίους, Αρωματικούς, Espresso, Αρωματικά Ροφήματα, Αφεψήματα, Τσάι, Γλυκά του Κουταλιού, Λουκούμια, Κεράσματα, Βουτήματα & Προτάσεις Δώρων.

#LoveOnly,
Madame Ginger


Καφεκοπτεία Λουμίδη | Πανεπιστημίου 69, 105 64 Αθήνα | Τηλ.: 210 32 14 426 | Site, Facebook


Το συγκεκριμένο άρθρο, δεν αποτελεί πληρωμένη διαφήμιση / καταχώρηση. Στο Madame Ginger, σας προτείνουμε εστιατόρια, καφέ, καντίνες, ταβέρνες και bar που έχουμε δοκιμάσει, μας αρέσουν και επιστρέφουμε στα τραπέζια και τις μπάρες τους για να απολαύσουμε όσα μας προσφέρουν. Χαιρόμαστε να διαφημίζουμε τα αγαπημένα μας στέκια δωρεάν και δεν δεχόμαστε χρήματα από κανέναν χώρο εστίασης & διασκέδασης, ώστε να μπορούμε να διατηρούμε την αντικειμενικότητα μας.

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης