Ο Λωτοφάγος στον πεζόδρομο της Ρόμβης είναι το Νησί της Σαλάτας

Ο Λωτοφάγος στον πεζόδρομο της Ρόμβης είναι το Νησί της Σαλάτας

Ο Νίκος Κωνσταντάτος δημιούργησε ένα μέρος που δεν συναντάμε συχνά στην Αθήνα, έναν προορισμό για ελαφρύ γεύμα με χορταστικές σαλάτες και κόκκινο κρασί με μυρωδικά.

02/10/2018 17:33 Αθήνα

Στην ελληνική μυθολογία, οι Λωτοφάγοι ήταν ένας φιλόξενος και ειρηνικός λαός. Μάλιστα, ιστορικοί που έχουν ασχοληθεί με την γεωγραφία της Οδύσσειας τοποθετούν το νησί τους κοντά στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, αφού εκεί ευδοκιμεί το φυτό που σύμφωνα με τον Όμηρο παραλίγο να κρατήσει τους ναύτες του Οδυσσέα για πάντα εκεί. Ένας καρπός μπορούσε να σε κάνει να λησμονήσεις από που ήρθες και που ήθελες να επιστρέψεις.

Ο Λωτοφάγος που εμφανίστηκε στην Αθήνα είναι ένα νησί που θέλει να μας κρατήσει κοντά του, αλλά με τη θέλησή μας. Θέλει να επιστρέφουμε εκεί σε κάποιο μεσημεριανό μας διάλειμμα από τη δουλειά, καθώς κάνουμε τη βόλτα μας στα στενά του κέντρου, να μας ξαναφέρει στα stools του το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ που, αν και βρίσκονται σε ένα πολυσύχναστο σημείο του downtown, μας ταξιδεύουν σε μέρη εξωτικά.

Στον πεζόδρομο της Ρόμβης, ένας νέος χώρος εμφανίστηκε, λοιπόν, θυμίζοντας μπαρ με tiki διάθεση. Μόνο που ο Νίκος Κωνσταντάτος ήθελε να δημιουργήσει ένα μέρος σερβίροντας κάτι που δεν συναντάμε εύκολα στην πόλη, ένα νησί στο οποίο θα καταναλώνουμε αποκλειστικά σαλάτες.

Γιατί όμως ήθελε ο χώρος του να μοιάζει με μπαρ; «Επειδή οι μάγειρες κάνουν μια απαιτητική δουλειά, συνήθως είναι κρυμμένοι, οφείλουν να είναι εξαιρετικά πειθαρχημένοι και δεν έχουμε επαφή μαζί τους. Ήθελα λοιπόν να βγάλω το επάγγελμα προς τα έξω, να φέρω τον μάγειρα στην θέση του barman, να φτιάξω έναν χώρο που σερβίρει φαγητό εμπνευσμένο όμως από ένα beach bar ελληνικού νησιού», εξηγεί ο σεφ και ιδιοκτήτης.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Popaganda, πατώντας εδώ.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης