Στη νέα Taverna της Αθήνας θα βρείτε την ελληνική κουζίνα που έχετε αγαπήσει

Στη νέα Taverna της Αθήνας θα βρείτε την ελληνική κουζίνα που έχετε αγαπήσει

Το νέο pop up εστιατόριο του bios είναι μια καταβύθιση στις καλύτερες γευστικές μας αναμνήσεις. Μας ξεναγεί σε αυτές η Γωγώ Δελογιάννη.

12/06/2018 10:53 Αθήνα

Eπιστροφή στον τόπο του εγκλήματος. Μετά το πετυχημένο BEEF  η Γωγώ Δελογιάννη επιστρέφει στο bios, αυτή τη φορά με την Taverna που αν και γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες είναι πέρα για πέρα μια δοξασία στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Ενώ γενικά προτιμά να περνά από project σε project, η Taverna ήταν κάτι που ήθελε να κάνει πάντα. «Θέλω να πειραματιστώ με την ελληνική κουζίνα, την οποία αυτή τη στιγμή προσπαθώ ν’ αποδώσω όσο πιο πιστά μπορώ στις γεύσεις που μας μεγάλωσαν, χωρίς μοντερνιές. Πιστεύω ότι της αξίζει να μη θεωρείται τόσο λούμπεν, όπως συμβαίνει σήμερα, από ανθρώπους που ασχολούνται με την γαστρονομία. Αν σερβίρεις δηλαδή, φάβα με καρέ κρεμμύδι και όχι καραμελωμένο, θεωρείται λίγο παρωχημένο. Θέλω ν΄αποδώσω την ελληνική κουζίνα που είχαμε τα τελευταία 25 χρόνια. Αυτά που έτρωγα με τη γιαγιά μου στο χωριό το καλοκαίρι. Είναι δύσκολο αυτό γιατί με τα χρόνια εκφυλίζονται τα υλικά, αλλάζουν οι σπόροι, έτσι πρέπει να ψάξεις πιο πολύ. Ας πούμε ντομάτες και κηπευτικά από την Κρήτη. Αν βρεις έναν μερακλή παραγωγό, που αυτόν ψάχνω, πηγαίνοντας κάθε μέρα σε διαφορετική λαϊκή. Αν κάτι με δυσκολεύει  παίρνω τη γιαγιά και της λέω «κάτι δεν πάει καλά». «Έχεις βάλει φυτίνη», μου απαντά. «Ρε γιαγιά δεν βάζουμε φυτίνη το 2018». Έβαλα στις γκόγκες και βγήκε η συνταγή.»

Η επιστροφή όμως στις απλές γεύσεις δεν πάει κόντρα σε αυτή τη μανία με την κουζίνα με κόλιανδρο, βοτάνια και αέρια από θερμές μάζες μπαχαρικών που ζούμε σήμερα; Η Γωγώ Δελογιάννη απαντά αφοπλιστικά πως «από την απλότητα δεν κρύβεσαι. Είμαι προϊόν τηλεοπτικής εκπομπής (συμμετείχε στο προηγούμενο Master Chef) και όταν μου ζήτησαν ένα ενδεικτικό πιάτο τους έφτιαξα μια νάπολι. Μου είπαν δεν είναι πιάτο επιπέδου και τους απάντησα ότι πίσω από μια νάπολι δεν μπορείς να κρυφτείς.  Σε όλα τα πράγματα η απλότητα είναι πολύ δύσκολη γιατί αν δεν την αποδώσεις στο καλύτερο που μπορείς είναι τσάμπα κόπος.»

Διαβάστε τη συνέχεια στην Popaganda, πατώντας εδώ

#LoveOnly,
Madame Ginger


Taverna at bios, Πειραιώς 84, Αθήνα, 21 0342 5335


Το συγκεκριμένο άρθρο, δεν αποτελεί πληρωμένη διαφήμιση / καταχώρηση. Στο Madame Ginger, σας προτείνουμε εστιατόρια, καφέ, καντίνες, ταβέρνες και bar που έχουμε δοκιμάσει, μας αρέσουν και επιστρέφουμε στα τραπέζια και τις μπάρες τους για να απολαύσουμε όσα μας προσφέρουν. Χαιρόμαστε να διαφημίζουμε τα αγαπημένα μας στέκια δωρεάν και δεν δεχόμαστε χρήματα από κανέναν χώρο εστίασης & διασκέδασης, ώστε να μπορούμε να διατηρούμε την αντικειμενικότητα μας.

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης