Στην Cantina Bella θα βρείτε το πιο νόστιμο «σπιτικό» street food

Στην Cantina Bella θα βρείτε το πιο νόστιμο «σπιτικό» street food

Μία παρέα στο Κουκάκι επαναπροσδιορίζει το street food και βάζει τη δική της πινελιά σε αγαπημένα πιάτα.

07/02/2019 11:16 Αθήνα

Ούτε ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Μάρθα, ο Νεκτάριος και η Κυριακή, και οι τρεις μάγειρες και φίλοι, αποφάσισαν να κάνουν κάτι δικό τους.

Η Cantina Bella άνοιξε στο Κουκάκι αρχικά με νυχτερινό ωράριο, αλλά από τις 26 Νοεμβρίου έγινε «καλό παιδί» και πλέον λειτουργεί καθημερινές από πρωί μέχρι απόγευμα. (Εξαίρεση: ένα Σάββατο βράδυ του μήνα, τα παιδιά οργανώνουν θεματικές βραδιές αφιερωμένες σε κουζίνες του κόσμου.)

Η φιλοσοφία της Cantina Bella είναι απλή: street food, αλλά σαν να το έφτιαξε η μαμά σου. Όχι, δηλαδή, απλά νόστιμο guilty pleasure φαγητό, αλλά σπιτικό και ιδιαίτερο, όσο και ο χώρος.

Η διακόσμηση αντλεί από την αισθητική των τριών φίλων, αλλά και από την περιοχή του Κουκακίου, η οποία επιλέχθηκε ως η πλέον κατάλληλη για να εκτιμηθεί όπως πρέπει το εγχείρημα. Η μουσική (κατά βάση πανκ και ροκ), η μικρή συλλογή από ελληνικές βιντεοταινίες (ο Νεκτάριος έκανε για χρόνια συλλογή τέτοιων ταινιών) και VHS με live από μεγάλες μπάντες, οι αφίσες των κλασικών ταινιών Metropolis και Θωρηκτό Ποτέμκιν στο βάθος διαμορφώνουν την εκλεκτική, ρετρό αισθητική του χώρου.

Η πιο χαρακτηριστική μορφή είναι αδιαμφισβήτητα η Μόνα Λίζα, η οποία υπάρχει σε διάφορες pop art εκδοχές, ντυμένη με εμφανίσεις από όλες τις ομάδες από τις οποίες πέρασε ο Μαραντόνα – η Κυριακή είναι μεγάλη οπαδός.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Popaganda, πατώντας εδώ.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης