Στο Kinjo το προτιμούν “raw like sushi”

Στο Kinjo το προτιμούν “raw like sushi”

Το νέο ασιατικό entry σε έναν μίνιμαλ χώρο στην γειτονιά των Βριλησσίων.

15/05/2019 12:32 Αθήνα

Πόσες πιθανότητες θα δίνατε μπαίνοντας σε ένα ημιυπόγειο ιαπωνικό εστιατόριο, ν’ ακούγεται εκείνη τη στιγμή από τα ηχεία το “Woman” της Neneh Cherry, της μουσικού που το 1989 κυκλοφόρησε δίσκο με τον τίτλο Raw Like Sushi;

Αυτό ακριβώς συνέβη περνώντας το κατώφλι του νεοσύστατου Kinjo, του ιαπωνικού εστιατορίου που έχει ανοίξει εδώ και περίπου ένα μήνα σε μια γωνιά της Πλατείας Αναλήψεως στα Βριλήσσια για να επαναπροσδιορίσει την ασιατική κουζίνα αλλά και τη local εστίαση που δεν σταματά να ανεβαίνει στην Αθήνα, με την μια συνοικία μετά την άλλη να παίρνει τη σκυτάλη. Το όνομά του δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο μιας και Kinjo στα ιαπωνικά σημαίνει «γειτονιά». Ως ιδέα ξεκίνησε από τον Αντώνη Πουλαρά, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή, (έχει άλλους δύο χώρους εστίασης, το Cibo που προσφέρει ιταλική κουζίνα και καφέ και το Barbara Que, που είναι stakehouse και μπορείτε να απολαύσετε και μπέργκερ) και τον Νίκο Γκουντινάκη, που μοιράζει τον υπόλοιπο επαγγελματικό του χρόνο πίσω από την κονσόλα της ηχοληψίας.

Το γεγονός πως ο Αντώνης Πουλάρας κινείται ήδη στην περιοχή αλλά και το ότι δεν υπήρχε σχετικός χώρος και κουζίνα στην κοντινή ακτίνα, έκαναν τους ανθρώπους του Kinjo να επιλέξουν ως βάση του οράματός τους τα Βριλήσσια. Η ίδια η περιοχή μπορεί να αποτελεί μια ανερχόμενη συνοικία της Αθήνας, ωστόσο ο στόχος είναι το Kinjo να μην περιοριστεί μόνο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά να αποτελεί μια επιλογή για επισκέπτες από κάθε γωνιά της πόλης.

Αποφάσισαν ότι θα εστιαστούν στην ιαπωνική κουζίνα έχοντας δοκιμάσει δημιουργίες του σεφ Νίκου Πολιτάκου, ο οποίος και βρίσκεται πίσω από το γαστρονομικό τιμόνι του Kinjo. Επιλέγοντας λοιπόν αυτή την κουζίνα είναι λογικό και επόμενο να επιλέξουν να στήσουν τον χώρο και αναλόγως: με μίνιμαλ καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές (από την Αλεξία Πιατίδου) και τη φιλοσοφία less is more στο design –λεπτομέρεια που κερδίζει στο χώρο, τα μίνι φωτιστικά που μοιάζουν με οριγκάμι, κατασκευές της ομάδας Okapi Light.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Popaganda, πατώντας εδώ.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης