Το Λαΐνι φέρνει όλα τα καλά της Κρήτης σε ένα στενό του Κεραμεικού

Το Λαΐνι φέρνει όλα τα καλά της Κρήτης σε ένα στενό του Κεραμεικού

Δύο παιδικοί φίλοι από το Τυμπάκι Ηρακλείου έφτιαξαν ένα καφενείο με γνήσιους κρητικούς μεζέδες

22/04/2018 11:07 Κεραμεικός

“Ρακή θα πιεις;”.

Αν δεν έχετε επισκεφθεί μέχρι σήμερα κρητικό καφενείο, οφείλετε να ξέρετε πως η απάντηση στο κέρασμα πρέπει να είναι «ναι». Και δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μέχρι το νησί για να σας καλωσορίσουν έτσι, φτάνει να βρεθείτε μέχρι τον δρόμο της Αρτεμισίου στον Κεραμεικό, σε ένα μαγαζί που δεν έχει τραπέζια στη μέση του χώρου για να μην έχει κανένας πλάτη σε κανέναν.

Το Λαΐνι είναι η μικρή πήλινη στάμνα, είναι και το όνομα που έδωσαν ηΓιούλα Σβυρινάκη και ο Μιχάλης Ψωμαδάκης  στο καφενείο που άνοιξαν πριν από περίπου έναν χρόνο. Οι δύο παιδικοί φίλοι μεγάλωσαν στο Τυμπάκι του Νομού Ηρακλείου και αφού έμειναν για αρκετά χρόνια στη γειτονιά του Κεραμεικού αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι που να θυμίζει την πατρίδα τους κι όλα τα καλά της γης της, για τα οποία άλλωστε και φημίζεται.

Στην ανοιχτή κουζίνα τους μαγειρεύουν πιάτα όπως χειροποίητα σιουφικτά, κουνέλι τσιγαριαστό ή με χυλοπίτες, αρνί με σταμναγκάθι, χοχλιούς μπουρμπουριστούς ή στιφάδο, διάφορα χόρτα εποχής,  αυτά θα τα βρείτε ως πιάτα ημέρας. Όλες τους οι πρώτες ύλες, από τα λαχανικά και τα χόρτα μέχρι το κρέας και τα λουκάνικα έρχονται από την Κρήτη, είτε από τους γονείς τους είτε από παραγωγούς σε όλο το νησί και παρότι αυτό τους αναγκάζει να είναι συνέχεια στο πρακτορείο, δεν πιστεύουν πως υπάρχουν άλλα προϊόντα που θα τους δώσουν το αποτέλεσμα που θέλουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Popaganda, πατώντας εδώ

#LoveOnly,
Madame Ginger


Το Λαΐνι, Αρτεμισίου 40, Κεραμεικός. Τηλ: 2114021485


Το συγκεκριμένο άρθρο, δεν αποτελεί πληρωμένη διαφήμιση / καταχώρηση. Στο Madame Ginger, σας προτείνουμε εστιατόρια, καφέ, καντίνες, ταβέρνες και bar που έχουμε δοκιμάσει, μας αρέσουν και επιστρέφουμε στα τραπέζια και τις μπάρες τους για να απολαύσουμε όσα μας προσφέρουν. Χαιρόμαστε να διαφημίζουμε τα αγαπημένα μας στέκια δωρεάν και δεν δεχόμαστε χρήματα από κανέναν χώρο εστίασης & διασκέδασης, ώστε να μπορούμε να διατηρούμε την αντικειμενικότητα μας.

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης