5ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας

5ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας

Το Madame Ginger, χορηγός επικοινωνίας

18/11/2015 19:10 Αθήνα

Η μεγάλη γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας, τo Φεστιβάλ «Delicious France» επιστρέφει για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα από τις 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκέμβριου και μας προσκαλεί να γευθούμε τα προϊόντα, την ποιότητα και την ποικιλία της γαλλικής γαστρονομίας!

Από τα εμβληματικά μακαρόν, τα αγαπημένα κρουασάν, το χαλαρωτικό απεριτίφ με την ποικιλία των ορεκτικών έως τα πολυβραβευμένα εστιατόρια, τα γκουρμέ πιάτα και τους φημισμένους σεφ, η γαλλική γαστρονομία εκφράζεται με άνεση μέσα από τα πολλά της πρόσωπα, έχοντας επηρεάσει καθοριστικά τις τάσεις και τον χάρτη της παγκόσμιας γαστρονομίας. Το φετινό Φεστιβάλ έρχεται να αναδείξει όλες τις όψεις της γαλλικής γαστρονομίας από την πιο street εκδοχή με το food truck στην πλατεία Μαβίλη έως τις γκουρμέ προτάσεις υψηλής γαστρονομίας των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας και από τα σαββατοκύριακα του αυθεντικού γαλλικού πρωινού στο έως το μουσικοχορευτικό απεριτίφ στη Στοά Αρσακείου και τα μοναδικά master classes για τους εκκολαπτόμενους σεφ.

Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία σε κάποιους τυχερούς να απολαύσουν γεύματα γαλλικής έμπνευσης στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, να ταξιδέψουν σε γαλλικούς γαστρονομικούς προορισμούς με τον αγαπημένο οδηγό των foodies ανά χείρας ή να εμπλουτίσουν την κουζίνα τους με σκεύη γαλλικής ποιότητας κι αισθητικής!

1005707_589666494407693_960252597_n

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Κάθε Σαββατοκύριακο καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ (από 14/11 έως 13/12), στο Clap the Restaurant του Ιδρύματος Κακογιάννη, η chef Ντίνα Νικολάου μαζί με πρώτες ύλες Delifrance θα παρουσιάζει το αυθεντικό γαλλικό πρωινό και brunch. Επίσης καθόλη την διάρκεια του Φεστιβάλ, θα προβάλλεται το “Beaujolais Nouveau” σε όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ του ξενοδοχείου Sofitel.

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός “Πάπια & Χριστουγεννιάτικο Επιδόρπιο” στο Sofitel Athens με κριτική επιτροπή την “Chef Team”

Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί 1ος πανελλήνιος διαγωνισμός για το καλύτερο sandwich, με συμμετοχή σπουδαστών από όλες τις σχολές μαγειρικής. O νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό Sandwich Délifrance στο Παρίσι όπου θα πετάξει με τη χορηγία της Air France.

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στο αγαπημένο μου Noel, θα απολαύσουμε μια βραδιά με γαλλική μουσική από παραγωγό του Pepper 966 και προτάσεις γαλλικών ποτών από το μπαρ.

Την Παρασκευή 11 & το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, το Food Truck θα προτείνει γαλλικό snacking (τεχνική και προϊόντα) στους πελάτες του από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ ενώ παράλληλα θα γίνεται δειγματοδιανομή από γαλλικές εταιρείες.

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, θα απολαύσουμε γαλλικό απεριτίφ στη Στοά Αρσακείου, όπου σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τη Σχολή Etoile θα γίνει ένα γαλλικό απεριτίφ που θα “ζωντανέψει” με την χορευτική ομάδας “Athens Boogie” και μουσικό παραγωγό του Pepper 966.

Τέλος καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα γίνονται προτάσεις γαλλικών μενού σε εστιατόρια της Αθήνας  (2Μαζί, Mama Roux, Άμα Λάχει, Chez Violette, Artisanal Lounge & Gardens, By the glass, Fabrica De Vino, Θείο Τραγί, Karavi, Σπονδή, Σπύρος & Βασίλης, Suite Lounge, Tartare, Vintage, Kiki De Grece) οι οποίες θα ανακοινώνονται στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.

Εμείς ως λάτρεις της γαστρονομίας, αλλά και ως χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ, θα είμαστε εκεί σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις μπορούμε. Toi?

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης