Οι χυμοί που αποτοξινώνουν το συκώτι

Οι χυμοί που αποτοξινώνουν το συκώτι

02/03/2018 17:57

Ό,τι διαβάζει ο καθένας και μαθαίνει καλό είναι. Σωστά; Πρόσφατα άρχισα να μελετώ ένα βιβλίο για τη δίαιτα του Ιπποκράτη (ειναι της Ann Wigmore , ιδρύτριας του Ιπποκράτειο Ινστιτούτου Υγείας, και μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις Διόπτρα). Μέσα, λοιπόν, στις σελίδες του βρήκα για την αποτοξίνωση του ήπατος.

Γιατί να αποτοξινωθεί το ήπαρ;

Τα τρόφιμα της σύγχρονης διατροφής, ιδίως το κρέας , οι τηγανισμένες τροφές, τα ραφιναρισμένα έλαια και τα τρόφιμα που περίεχουν χημικά πρόσθετα, εξασθενούν το ήπαρ. Το ίδιο επίσης κάνουν και το αλκόολ, ο καπνός και οι περιβαλλοντικοί ρύποι.

Να θυμήσω ακόμα πως το ήπαρ είναι το κύριο αποτοξινωτικό όργανο, το οποίο καθορίζει την υγεία των υπόλοιπων οργάνων και του αίματος. Άρα ένα υγιές ήπαρ σήμαίνει ένα υγιές σώμα.

Οι χυμοί που βοηθούν στην αποτοξίνωσή του

Χυμός σιταρόχορτου. Είναι το χλωροφυλλούχο εκχύλισμα των επί επτά ημέρες βαστημένων κόκκων σίτου. Είαν πλούσιος σε μαγνήσιο, ένζυμα, χλωροφυλλούχες πρωτεϊνες, ενώ περιέχει υχηλή ποσότητα πολλών βιταμινών και μετάλλων.

Πράσινα ροφήματα. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα  και χλωροφυλλούχες πρωτεϊνες. Παρασκευάζονται από φύτρα, πράσινα σαλατικά, λαχανικά και (προαιρετικά) μικρή ποσότητα χυμό ξινολάχανου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο #SisterBlog LadyPapaya.com, εδώ.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης