Πώς είναι να φυτεύεις 2.500 ντοματιές με τα ίδια σου τα χέρια

Πώς είναι να φυτεύεις 2.500 ντοματιές με τα ίδια σου τα χέρια

24/05/2018 12:01

Πρωί Παρασκευής και εγώ βρίσκομαι κάπου 3 ώρες μακριά από την Αθήνα. Ανάμεσα σε καρυδιές, λιβάδια με τριφύλλια και καλαμπόκια και νερό που το ακούς να τρέχει. Τα χέρια μου μυρίζουν χώμα. Ο αέρας μυρίζει γη. Συννεφιά και ο τόπος γύρω μας μοιάζει να είναι φωτογραφημένος με softbox. Εδώ το πράσινο είναι ζωντανό. Νιώθω πως δεν υπάρχω, πως το εγώ μου έχει χαθεί μέσα στη φύση. Κρατάω ένα μάτσο μωρά ντοματιές και τις ρίχνω στην οργωμένη γη. Το μυαλό μου είναι ήρεμο. Οι σκέψεις είναι παρκαρισμένες κάπου και δεν περνάνε μπροστά από την οθόνη του νου μου. Νιώθω ευτυχισμένη.

Θυμάμαι τον ορισμό του διαλογισμού, που έχει δώσει ο Robert Elias Najemy. «Διαλογισμός είναι η δραστηριότητα ή μη-δραστηριότητα, που φέρνει το νου σε ισορροπία με τον εσώτερο εαυτό, έτσι ώστε να δημιουργείται εσωτερική γαλήνη ή σιωπή. Η πορεία του διαλογισμού κορυφώνεται με την υπέρβαση του «εγώ» και του νου, και τελειώνει σε μία κατάσταση καθαρής συνειδητότητας, μίας συνειδητότητας χωρίς αντικείμενο αντίληψης».

Ξαφνικά όλα αποκτούν νόημα.

image

Αυτή είναι μία από τις ωραιότερες μέρες μου μέσα στο 2018. Και όλα ξεκίνησαν με το κάλεσμα της ελληνικής ομάδας της Greenpeace να συμμετάσχω στο project Παλαιοβράχα, όπου εκεί, λίγο έξω από τη Λαμία, ένα αγρόκτημα θα φέρει υγιή ανάπτυξη στην ύπαιθρο, προϊόντα ασφαλή και υγιεινά για όλους μας, κοινοτικές επιχειρήσεις και ανάδειξη του χαρακτήρα της περιοχής. Σε 1 στρέμμα, λοιπόν, φυτέψαμε με τα χέρια μας 2.500 ντοματιές, που θα βγάλουν μετά από περίπου 3 μήνες 2 με 3 τόνους ντομάτας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο #SisterBlog LadyPapaya.com, εδώ.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης