Άννα Χαλικιά

Άννα Χαλικιά


 Η Άννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σε μια οικογένεια που πάντα αγαπούσε τα ταξίδια, τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο και το φαγητό. Παρά τις όποιες απόπειρες να τους πάει κόντρα, ήταν αναπόφευκτο να υιοθετήσει αυτά τους τα γούστα.  

  Μετά τις σπουδές της στη θεατρολογία, η ζωή την πήγε μέχρι το Παρίσι. Σε μια σχολή μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής έμαθε μυστικά και τεχνικές από έμπειρους και απαιτητικούς γάλλους σεφ κι έπειτα εργάστηκε σε δύο εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, στην καρδιά της πόλης. Μετά την επιστροφή της, τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί περισσότερο με τη θεατρολογία και τα παιδαγωγικά, όμως δε σταμάτησε ποτέ να μαγειρεύει, να πειραματίζεται, να δοκιμάζει και να δίνει τα φιλικά σαββατιάτικα ραντεβού της στη –μείζονος σημασίας- λαϊκή του Σαββάτου.

  Τη Μαριλού τη γνώρισε μέσα απο το blog της, ενώ η πρώτη τους συνάντηση έγινε με αφορμή ένα λέμον πάϊ. Λίγα χρόνια μετά, στον τόπο όπου ξεκίνησαν όλα –τη γλυκιά Κυψέλη- η Άννα ξανασυναντά τη Madame Ginger κι αυτή τη φορά αποφασίζει να μείνει μαζί της λίγο παραπάνω, γιατί αυτά που μαγειρεύει μυρίζουν ωραία και αυτά που λέει την κάνουν να γελά με την ψυχή της.