Ιωάννινα: Η καλύτερη μπουγάτσα της Ελλάδας

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Όσο σπούδαζα στην Καστοριά, τα ταξίδια στα Ιωάννινα ήταν συχνά. Ήταν μια σκέτη ταλαιπώρια, αφού ο δρόμος ήταν μακρύς και πολύ κακός (τότε πήγαινε ακόμα μέσα από τα βουνά), αλλά η ανταμοιβή ήταν μεγάλη . Εκεί ζούσε ο κολλητός μου με τον οποίο γελούσαμε μέχρι δακρύων και εκεί έτρωγα κάθε φορά την αγαπημένη μου μπουγάτσα.

Δεν ξέρω πολλά να σας πω για το Σελεκτ. Μόνο ότι είναι απέναντι από το Ρολόι, είναι εκεί σχεδόν από πάντα (πάνω από 40 χρόνια αν θυμάμαι καλά) και η κυρία που σερβίρει πάντα την μπουγάτσα είναι λιγομίλητη. Αυτό που έχει σημασία είναι η μπουγάτσα! Είτε πάρεις αλμυρή είτε γλυκιά (πάρε και τα δύο, θα έλεγα εγώ), σίγουρα θα είναι η καλύτερη μπουγάτσα που έχεις φάει. Ναι θα μου πεις τώρα, είναι καλύτερη από της Θεσσαλονίκης ή του Ιορδάνη? Ναι αγαπητέ μου, είναι καλύτερη, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα.

Η μπουγάτσα του Select έχει κρίτσι-κρίτσι φύλλο. Πολύ τραγανό, όσο πρέπει λαδερό και καλύπτει όλη την κρέμα ή το τυρί γύρω-γύρω. Κάθε μπουκιά δηλαδή έχει και φύλλο και κρέμα. Στην αλμυρή μπουγάτσα, το τυρί είναι πεντανόστιμο. Στην γλυκιά μπουγάτσα η κρέμα είναι ελάχιστα ρευστή, όσο πρέπει γλυκιά και τόσο νόστιμη που δεν θες με τίποτα να την μοιραστείς. Τρως με το πηρουνάκι, σπρώχνεις με το εξίσου φανταστικό αλμυρογλυκό κουλουράκι. Εγώ πάντα παίρνω ένα σοκολατούχο γαλατάκι ΔΩΔΩΝΗ, τρώω πρώτα την αλμυρή και τελειώνων με την γλυκιά.

Κάθε φορά που πάω στα Ιωάννινα, τρώω φυσικά στο Select και πάντα φεύγω κάνοντας μέσα μου την ίδια ευχή: κάποτε η κυρία με τον άντρα τους, που φτιάχνουν τόσα χρόνια την ίδια παραδοσιακή μπουγάτσα, που ανοίγουν το μαγαζί κάθε πρωί και το κλείνουν κάθε απόγευμα, που σερβίρουν τον κόσμο και που κρατάνε σταθερή την ποιότητα, θα κουραστούν. Και τότε ελπίζω να το αναλάβει κάποιος ο οποίος δεν θα βάλει μοντέρνες καρέκλες, δεν θα ξηλώσει το μωσαϊκό και τα παλιά ξύλινα τραπέζια και ντουλαπάκια. Θα συνεχίσει να σερβίρει την ίδια μπουγάτσα που τρώμε τόσες δεκαετίες. Οι μοντερνιές δεν χωράνε στο Select, κάποια πράγματα πρέπει απλά να μένουν παλιακά και παραδοσιακά. 

Μπουγατσοπωλείο Select:  Κεντρική Πλατεία, Ιωάννινα, 45444 | 

#LoveOnly,
Madame Ginger

24 σχόλια
  1. Ο/Η stelios λέει:

    “σίγουρα καλύτερη απ της Θεσσαλονίκης ή του Ιορδάνη”.. Έχοντας φάει απ όλες θέλω να πιστεύω ότι αστειεύεστε.. Είναι μια αξιοπρεπής μπουγάτσα, η οποία είναι και αρκετά ακριβή (κοντά 3 ευρώ αν θυμάμαι καλά)

  2. Ο/Η Dc λέει:

    Ή μπουγάτσα είναι επιεικώς μη-μπουγατσα!!! Είναι πανάκριβη (3,30). Η μπουγάτσα είναι το φύλλο της, στο select είναι ανύπαρκτο. Έχω φάει μπουγάτσα από Εβρο μέχρι Κρητη, είμαι από Θεσσαλονικη, που δεν έχει τη καλύτερη μπουγάτσα, και το select δεν πουλάει μπουγάτσα αλλά γέμιση με ένα τηγανητό ζυμάρι. Δεκτό ότι οι απόψεις είναι προσωπικές αλλά κάποια πράγματα έχουν κανόνες!

  3. Ο/Η Κατερίνα λέει:

    Κάποια πράγματα πρέπει να παραμένουν παλιακά συμφωνώ….όχι όλα όμως…
    Η κυρία είναι για απόσυρση…δεν τη γνωρίζω προσωπικά αλλά την κρίνω σαν παρουσία σε ένα κατάστημα που προσφέρει φαγητό και τη βρίσκω ψυχρή και αντιαισθητική…

  4. Ο/Η Γιαννης λέει:

    Δεν ειναι καν η καλυτερη των Ιωαννινων.

  5. Ο/Η Ανδρεας Τσιλης λέει:

    Την πρωτοεφαγα το 1967 εως σημερα παραμενει η ιδια γευση, και οταν βρεθω στα Ιωαννινα,(τουλαχιστον 5 φορες ετησιως) την τιμω δεοντος, γιατι οντως ειναι η καλυτερη μπουγατσα σ’ ολη την Ελλαδα!

  6. Ο/Η phil λέει:

    Σπούδασα Θεσσαλονίκη και μπουγάτσα σαν του select δεν έφαγα!Εκείνες, αν και αρκετές πολύ ωραίες έως εξαιρετικές φτιάχνονται με την ίδια τεχνική.Η μπουγάτσα του select έχει κάτι που την κάνει ιδιαίτερη.
    Υ.Γ. Η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης προφανώς και δεν είναι Θεσσαλονίκης αλλά Σερρών ….να λέμε την αλήθεια

  7. Ο/Η ΒΙΚΥ λέει:

    Την πρωτοέφαγα το 1971. Έκτοτε έχω φάει άπειρες μπουγάτσες στη ζωή μου αλλά σαν αυτή δεν υπάρχει άλλη. Επίσης το μπουγατσοκούλουρο που την συνοδεύει δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

  8. Ο/Η Βασιλης λέει:

    Λοιπόν για να ξεκαθαρίσω κάτι 1)όντως το προσωπικό γούστο του καθενός είναι διαφορετικό 2) συμφωνώ ότι υπάρχει σύνδεση των μπουγατσων Θεσσαλονίκης με Σέρρες 3)στην θεσσαλονικη πρέπει να ξέρεις που να φας μπουγάτσα άμα φας απο όπου βρεις πιθανά να βγει μάπα. Είμαι απο θεσσαλονικη και έχω φάει απο το Σελέκτ. Θεωρώ ότι είναι άθλιο και ο φίλος που γράφει το άρθρο καλά θα είναι να φάει στον σερραιο η στον ουζουνη στην καλαμαρια και τα λέμε για το σελεκτ μετά.

  9. Ο/Η 80Katse λέει:

    Δεν ξερω για παλαιοτερα αλλα πριν απο ενα μηνα σχεδον πηρα απο μια γλυκια και μολις ειδα την τριχα μεσα,οτι πιο σιχαμερο για μενα μου κοβετε αμεσως η ορεξη,την αφησα στην σακουλα σκουπιδιων…συγνωμη αλλα καταθετω την αποψη μου

  10. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    Η μπουγάτσα στο σελεκτ στα Γιαννενα εχει τραχανά αν βγαζει η Θεσσαλονίκη τετοια μπουγάτσα να το πείτε .

  11. Ο/Η Θεοχάρης λέει:

    Η καλύτερη μπουγάτσα είναι στην Ξάνθη και με διαφορά..!!!

  12. Ο/Η Κλεάνθης λέει:

    Εχω φαει στο select και παρακαλω την κοπελα που εγραψε το αρθρο να παει Θεσσαλονικη δυτικα στον Πανο, Παναγιας Φανερωμενης στον Μπαντη, Δωδεκανησου με Φραγκων στο Νεον και φυσικα στον Ουζουνη στην Καλαμαρια. Και τοτε θα καταλαβει τι σημαινει κορυφη!!!

  13. Ο/Η Κωνσταντίνος λέει:

    Συμφωνώ απολύτως,αν και ξαφνιάστηκα γιατί είναι πρώτη φορά που είδα κάποιον να την προτείνει και με μάλιστα με τόσο ενθουσιασμό.Ζούσα στα Γιάννινα αρχές του 90 (τώρα διαμένω στην Κέρκυρα ) και το Select και ήταν και ακόμα είναι το αγαπημένο μου μέρος για επίσκεψη στα Γιάννινα. Αν και δεν παραλείπω σε όποια πόλη επισκεφτώ να δοκιμάσω τη μπουγάτσα τους (γλυκιά )πάντα απογοητεύομαι και βρίσκω μία δικαιολογία για να μπώ στην πόλη και να πάρω μαζί μου 4-5 μπουγάτσες να τις έχω στο ψυγείο για κάποιες μέρες και να γεύομαι την γλύκα τους, Συγχαρητήρια που το αναδείξατε.

  14. Ο/Η Κατερίνα Σαχινίδη λέει:

    Καλησπέρα.Εχετε δίκιο για την μπουγάτσα και το μπουγατσοκουλουρο.Πλεον είναι το μόνο μαγαζί απ’τα παλιά που φτιάχνει αυθεντική μπουγάτσα.Υπηρχε και το Νόμπελ που έφτιαχνε εξαιρετική αλμυρή τυρόπιτα αλλά δυστυχώς έκλεισε..

  15. Ο/Η ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ λέει:

    Ούτε από τη Θεσσαλονίκη είμαι, ούτε από τα Χανιά, ούτε από τα Γιάννενα.
    Έχω φάει μπουγάτσες παντού, αλλά για τα γούστα μου …σαν το select δεν έχει.
    Ο Ιορδάνης στα Χανιά μπορεί να σε βάλει σοβαρά σε σκέψεις, αλλά μέχρις εκεί.
    Όλα τα άλλα που έχω δοκιμάσει ανά την Ελλάδα, ήταν μακράν τριτοτέταρτα.
    Το αστείο είναι ότι το γούστο μου στις μπουγάτσες ταιριάζει ακριβώς με το γούστο μου για τις ίδιες τις πόλεις (Γιάννενα-Χανιά).

  16. Ο/Η Βασω λέει:

    Δοκιμάσαμε μπουγάτσα από το σιλεκτ αλλά δεν είναι μπουγάτσα απλά τραγικό ένα πράγμα φύλλο μέσα στο λάδι με μια περίεργη γέμιση που τυρι δεν το λες!!!!την καλύτερη μπουγάτσα την έχω φάει Λάρισα στο μπουγατσοπωλειον!!!!!

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διάβασε επίσης

Designed by Michael Meimaroglou Creative Studio | Developed by