Αυτό τον Μάιο, η Μύκονος γιορτάζει την ξακουστή Τυροβολιά της

Αυτό τον Μάιο, η Μύκονος γιορτάζει την ξακουστή Τυροβολιά της

3, 4 και 5 Μαΐου το αγαπημένο μυκονιάτικο τυρί θα έχει το δικό του -κατ' όνομα- γαστρονομικό αφιέρωμα!

01/05/2019 15:46 Μύκονος

Μα πόσα τυριά στην Ελλάδα έχουν τη χάρη να γιορτάζονται σε τριήμερο αφιέρωμα, αποκλειστικά για πάρτη τους; Και μάλιστα να έχουν δώσει στο γαστρονομικό γεγονός το όνομά τους; Ελάχιστα. Η φημισμένη Τυροβολιά σίγουρα το αξίζει. Και θα το έχει! Βλέπεις η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Taste of Mykonos”, συνεργάστηκε με τον Δήμο Μυκόνου και την Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. και διοργάνωσαν από τις 3 έως τις 5 Μαΐου 2019 ένα 3ήμερο αφιέρωμα για την ανάδειξη του αγαπημένου τυριού: την Τυροβολιά. Αν θα είμαστε κι εμείς εκεί; Λείπει ο Μάρτης απ’ την Σαρακοστή; Φυσικά και θα είμαστε!

Τι είναι τέλος πάντων η Τυροβολιά;

Εύλογη ερώτηση, διότι δεν είναι όλοι μυημένοι στην πλούσια Τυροκομία της Μυκόνου. Η Τυροβολιά λοιπόν, είναι το απλό λευκό τυρί που προκύπτει από την 1η τυροκόμηση. Είναι λευκό, μαλακό τυρί χωρίς σχήμα, στιβαρό και όχι ιδιαιτέρως αλοιφωτό. Είναι το τυρί που -με λίγο αλατάκι- κάνει το πιο απλό, νόστιμο ορεκτικό. Μπαίνει σε παραδοσιακές πίτες όπως η μελόπιτα και η κρεμμυδόπιτα αλλά και ωμή, μέσα σε μυκονιάτικες εποχιακές σαλάτες. Είναι δηλαδή αναπόσπαστο μέρος της Μυκονιάτικης διατροφής.

Εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να παρευρεθούμε σε αυτό το μοναδικό 3ήμερο γαστρονομικό αφιέρωμα, στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, για να εγκαινιάσουμε το καλοκαίρι που -όπου να ναι- καταφτάνει (αν και μέσα μας δεν έφυγε ποτέ). Να δοκιμάσουμε την Τυροβολιά σκέτη αλλά και μέσα σε παραδοσιακά και σύγχρονα πιάτα. Να γευθούμε όλες της τις γαστρονομικές δυνατότητες αυτού του μοναδικού τυριού, με τον νησιώτικο αέρα να μας χτυπά το πρόσωπο και να παίρνει μαζί του όλες τις έγνοιες του χειμώνα και της πόλης. Να έχουμε την απόλυτη ανοιξιάτικη #EatLikeALocal εμπειρία στο νησί των αντιθέσεων. Και να μοιραστούμε μαζί σου όλα όσα ζήσαμε, με το που επιστρέψουμε!

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης