A Great American Chef

A Great American Chef

10/09/2014 10:43

dots

Όταν φτάσεις στο σημείο, οι συνάδελφοι σου, να σε αποκαλούν Obi Wan Kenobi, της μαγειρικής, και όταν οι συνάδελφοι αυτοί, είναι chefs σαν τον David Burke, τη Susan Feniger και τον Rick Moonen, τότε σημαίνει ότι κάτι κάνεις πολύ καλά. Ο chef Jonathan Waxman, που μπορεί να μην κέρδισε τον τίτλο του Top Chef Master, το 2010 (αν και έφτασε πολύ κοντά), είναι αναμφισβήτητα, ένας από τους καλύτερους Αμερικάνους chefs. 

Words: Δημήτρης Αφεντάκης
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

dots

Ο Jonathan Waxman, γεννημένος το 1950, θεωρείται από τους πρωτοπόρους της Καλιφορνέζικης κουζίνας, και ο πρώτος που εισήγαγε αυτό το στιλ, (συνδυάζοντας Γαλλικές μεθόδους μαγειρικής με ντόπια υλικά), στη Νέα Υόρκη. Ο παππούς του είχε φάρμες με κοτόπουλα, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, οι ικανότητες του στο να μαγειρεύει κοτόπουλο, είναι εκπληκτικές. Ένα από τα πιάτα, που μου έκανε εντύπωση σε μία από τις επισκέψεις μου στο Barbuto, το εστιατόριο του στη Νέα Υόρκη, μπορείτε να το δείτε εδώ. Δοκιμάστε το, θα με θυμηθείτε!

Book - A Great American Chef 1

Φυσικά, το ταλέντο του, δεν περιορίζεται μόνο στο κοτόπουλο. Στο βιβλίο του, “Jonathan Waxman: A Great American Chef”, θα βρείτε πολύ απλές συνταγές, έξυπνους συνδυασμούς υλικών και πολύ νόστιμα πιάτα. Το στυλ του Waxman, μπορεί να χαρακτηριστεί ως “rustic”, ένας όρος που συχνά χρησιμοποιείται από τους chefs, βλέπε Jamie Oliver, για να περιγράψει ουσιαστικά, πιάτα, τα οποία δε βασίζονται στην εμφάνιση, στο food styling δηλαδή, αλλά στην απλότητα των υλικών και των γεύσεων. (Η αυτολεξεί μετάφραση του όρου rustic στη μαγειρική, είναι φαγητό που έτρωγαν οι αγρότες ή σε φτωχές αγροτικές περιοχές).

Το βιβλίο “A Great American Chef”, περιλαμβάνει πολλές συνταγές για ορεκτικά, σούπες, σαλάτες, pizza, pasta, κάθε είδους πρωτεΐνη (κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, κυνήγι), ψάρι, όστρακα, λαχανικά και επιδόρπια. Επίσης, ο κ. Waxman, έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του, χρήσιμες πληροφορίες για κάποια είδη τεχνικών, για κάποια υλικά, για τα μαχαίρια χρησιμοποιεί κ.α.

Book - A Great American Chef 2

Καλό διάβασμα!
Δημήτρης

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης