Ο Τυροκοφτερός – Ο πιό νόστιμος ήρωας διηγείται την ιστορία του στα παιδιά!

Ο Τυροκοφτερός – Ο πιό νόστιμος ήρωας διηγείται την ιστορία του στα παιδιά!

To παιδικό βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου μας ανοίγει την όρεξη για τυρί!

19/06/2017 16:31

Τί κρίμα που Ο Τυροκοφτερός της σειράς Περιπέτειες που τα σπάνε, της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου βγήκε μόλις πέρσι και δεν υπήρχε όταν ήμουν κι εγώ παιδί! Όπως ο μικρός, λαχταριστός του ήρωας, ο Τυροκοφτερός, με κέρδισε τώρα, ως “μεγάλη”, έτσι θα κερδίσει και την αγάπη των μικρών (ή μεγάλων) παιδιών που θα τον γνωρίσουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.  Με το αστείρευτο χιούμορ του, την παιχνιδιάρικη διάθεσή του, τη θετική του ενέργεια και την πολύπλευρη προσωπικότητά του, μας ανοίγει την ψυχή του και μας ταξιδεύει σε όλες τις περιπέτειες της ζωής του, από τη φάρμα στην κουζίνα.

Κρυφός του πόθος; Να γίνει σταρ! Και το δίχως άλλο, μέσα από τις ιστορίες του, το καταφέρνει. Και καταφέρνει κάτι ακόμη καλύτερο: να μας μάθει με τον πιό παιχνιδιάρικο τρόπο, όλη τη διαδικασία παραγωγής του τυριού μέχρι να φτάσει στο τραπέζι μας. Μας γνωρίζει διάφορους ήρωες, από τον Άντυ τον αρμεχτή και την όμορφη Λίζα, την κόρη του τυροκόμου με την οποία είναι “ερωτευμένος”, μέχρι τους άλλους τυρένιους φίλους του όπως η γραβιέρα, το κασέρι και η φέτα. Μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την τυροκομία, για τα χαρακτηριστικά των τυριών και τα θρεπτικά συστατικά τους αλλά και μας διασκεδάζει με τις περιπέτειές του μέσα σε αποθήκες, σακκούλες του σούπερ μάρκετ και ψυγεία.

Το καλύτερο; Ο Τυροκοφτερός φέρνει τους μικρούς μας αναγνώστες στην κουζίνα -πάντα με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου- και μας δείχνει εύκολες τυρολαχταριστές συνταγές. Κι επειδή τελικά ο Τυροκοφτερός είναι ο καλύτερος δάσκαλος, αφού καταφέρνει να διδάξει χωρίς να γίνει ποτέ μα ποτέ βαρετός, έχει αφήσει για το τέλος διάφορες Τυρομαχίες, για να δεί τελικά τί μάθαμε από τις ιστορίες του.

Χαρίστε το Ο Τυροκοφτερός σε κάποιο παιδί που αγαπάτε; κι αν τύχει και το διαβάσετε οι ίδιοι να ξέρετε ότι σίγουρα, θα σας ανοίξει την όρεξη για τυράκι…

#FeedYourDreams,

Anna


Ο Τυροκοφτερός από τη σειρά Περιπέτειες που τα σπάνε | Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

εικονογράφηση: mnm design | 1η έκδοση: Ιούνιος 2016 | εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης