10 μικρές κουζίνες του Instagram που θα σε εμπνεύσουν

10 μικρές κουζίνες του Instagram που θα σε εμπνεύσουν

Φτιάξε την κουζίνα των ονείρων σου, αντιγράφοντας διάσημους bloggers

22/11/2018 22:36

Τον τελευταίο καιρό ακούω όλο και πιο συχνά συζητήσεις σχετικά με  την ραγδαία άνοδο του Instagram και τη σταθερή πτώση του Facebook στις προτιμήσεις των χρηστών των Social Media. Το Instagram είναι εύχρηστο, άμεσο, εμπνέει και κυρίως μας επιτρέπει να βλέπουμε αποκλειστικά και μόνο περιεχόμενο που μας ενδιαφέρει (το δικό μου timeline πχ. είναι γεμάτο φαγητό, όμορφα αγόρια και τα κορίτσια του RuPaul). 

Μία από τις πιο αγαπημένες μου instagramικές συνήθειες, είναι να χαζεύω κουζίνες. #kitchen, #pinkkitchen & #kitchendesign είναι μόνο τρία από τα δεκάδες hashtags που τσεκάρω συχνά και μετά χάνομαι στις χιλιάδες κουζίνες από όλο τον κόσμο σε ότι μέγεθος και χρώμα μπορείς να φανταστείς. Στο τελευταίο αγπημένο μου #smallkitchen, βρήκα 10 υπέροχες λιλιπούτιες κουζίνες και τις μοιράζομαι μαζί σου για να εμπνευστείς και να δημιουργήσεις την κουζίνα των ονείρων σου, ακόμα και σε 10 τ.μ.

image

Χρησιμοποιήσε μία τροχήλατη νησίδα για πάγκο εργασίας ή τραπέζι για φαγητό. Ακούμπησε την στον τοίχο και εκμεταλλεύσου τα ράφια της για αποθηκευτικό χώρο. Από πάνω μπορείς να βάλεις ράφια ή ακόμα και ντουλάπι.

image

Ένας έξυπνος τρόπος για τραπέζι δύο ατόμων, όταn δεν υπάρχει πολύς χώρος. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για κάβα στα πάρτυ σας ή ως μπουφέ όταν θέλετε να κάνετε “τραπέζι” σε πολλά άτομα.

image

Αν παρατηρήσετε καλά, θα δείτε πολλά μικρά κολπάκια που εξασφαλίζουν έξτρα χώρο σε μία μικρή κουζίνα. Αντί να έχετε το ρολό κουζίνας πάνω στον πάγκο, κρεμάστε το κάτω από ένα ράφι. Βάλτε έναν μαγνήτη για τα μαχαίρια σας κάπου ψηλά και προτιμήστε ανοιχτά ντουλάπια και ράφια για το πάνω μέρος της κουζίνας ώστε να μην γίνει αποπνικτική.

image

Αν η κουζίνα σας δεν έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε τους. Λατρεύω την ιδέα με την ράγα και τα κρεμασμένα καλάθια, όχι μόνο για λαχανικά όπως στη φωτογραφία, αλλά και για πετσέτες κουζίνας, καθαριστικά ακόμα και εργαλεία μαγειρικής.

image

Κι όμως, μπορείς να παραφορτώσεις μια μικρή κουζίνα και να δείχνει όμορφη! Τόλμησε με γεωμετρικά patterns στο πλακάκι και διακόσμησε τους πάγκους με φυτά και τους τοίχους με πινακάκια Μου αρέσει πολύ η λεπτομέρεια με τα κρεμασμένα λαμπάκια, όπως και η θέση του φούρνου μικροκυμάτων για να μην πιάνει χώρο στον πάγκο.

image

Αν η μικρή σου κουζίνα έχει άνοιγμα προς το σαλόνι, τότε μπορείς να βάλεις κλειστά ντουλάπια στον πάνω χώρο και κλείσουν όλο τον χώρο.

image

Η ιδανική διαρρύθμιση για μία γκαρσονιέρα είτε είναι για έναν φοιτητή ή ένα ζευγάρι.

image

Ίσως η αγαπημένη μου μικρή κουζίνα. Ο δημιουργός της έχει χρησιμοποιήσει το πάνω μέρος των ντουλαπιών ως ράφι και μάλιστα έχει προσθέσει ακόμα ένα ράφι σχεδόν κοντά στο ταβάνι για τα πράγματα που χρησιμοποιούμε σπάνια. Κλέβω την ιδέα με τα κρεμασμένα ξύλα κοπής στον τοίχο.

image

Σχεδόν σε κάθε κουζίνα υπάρχει ένα κομμάτι τοίχου όπου μπορεί να μπει ένα ράφι και δύο σκαμπό και να χρησιμοποιηθούν ως πάγκος φαγητού. Επίσης παρατηρήστε τι όμορφα που είναι τα φυτά και πόσο στυλ δίνουν σε αυτήν την υπερβολικά μικρή αλλά χαριτωμένη κουζίνα.

image

Ένα φοιτητικό κουζινάκι που αποδεικνύει ότι μπορείς να φτιάξεις μια κουκλίστικη κουζίνα με πολύ μικρό budget.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης