VLOG & Πρόσκληση βοήθειας: Ο Άλλος Άνθρωπος

Δωρεάν φαγητό για όλους. Για τον άστεγο, τον άπορο, τον πρόσφυγα, για σένα, για μένα. Για όλους.

22/11/2017 13:04 Αθήνα

Το νέο μας vlog #EatLikeALocal δεν είναι σαν και τ’ άλλα. Αυτή τη φορά, με την ομάδα του Madame Ginger, επισκεφθήκαμε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη. Το “σπίτι του Άλλου Ανθρώπου”. Κάθησα μαζί με τον Κωνσταντίνο και είπαμε πολλά. Για την πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγύης που ξεκίνησε ο ίδιος το 2011 στην Αθήνα, μοιράζοντας δωρεάν φαγητό σε δημόσιους χώρους, για όποιον το θέλει καθημερινά, για την ανάπτυξη της δράσης σε πανελλαδικό επίπεδο και για τις κινητήριες δυνάμεις στην επίτευξη αυτού του δύσκολου έργου: την ανθρωπιά και τη συμπόνοια για τον Άλλον Άνθρωπο.

Ο Άλλος Άνθρωπος μοιράζει αγάπη και βοήθεια σε όποιον έχει ανάγκη, εδώ και 6 χρόνια. Τώρα χρειάζεται τη δική μας βοήθεια, για να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του! 

Τί είναι το “σπίτι του Άλλου Ανθρώπου”; Αποθήκη τροφίμων και προμηθειών, παιδότοπος, χώρος ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά από εθελοντές εκπαιδευτικούς, σπίτι ανοιχτό για όποιον θέλει να κάνει μπάνιο, να πάρει το πρωϊνό του ή να πιεί έναν καφέ. Σαν άνθρωπος. Όλες αυτές οι δράσεις, στηρίζονται αποκλειστικά στην προσφορά ανθρώπων και εταιρειών σε τρόφιμα, σχολικά, κουβέρτες και εξοπλισμό για τα μαγειρέματα αλλά και σε χρήματα και εθελοντική εργασία.

Και εδώ έρχεστε εσείς! Ζητάμε την βοήθεια σας, την συμπαράσταση σας και την ενίσχυσή σας. Ζητάμε να βοήθησετε το σπουδαίο έργο του Άλλου Ανθρώπου με όποιον τρόπο εσείς μπορείτε. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να προσφέρετε τα παρακάτω. 

Δείτε τη συνέντευξη με τον Άλλο Άνθρωπο Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο εδώ και ενισχύστε το σπουδαίο έργο του!

ΧΡΗΜΑΤΑ

Τα χρήματα που μαζεύει ο Άλλος Άνρωπος, πληρώνουν το ενοίκιο του σπιτιού, τους λογαριασμούς (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Internet), τα μεταφορικά (αυτοκίνητο, βενζίνες) και έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν. Υπάρχουν τακτικές ανακοινώσεις στο blog και στο Facebook  σχετικά με το πόσα λεφτά συγκεντρώθηκαν και τι πληρώθηκε με αυτά.
Μπορείτε να στείλετε χρήματα στον Άλλον Άνθρωπο με έναν από τους παρακάτω τρόπους. Ακόμα και 1 ευρώ θα κάνει τη διαφορά!

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αριθμός Λογαρισαμού Εθνικής 084/609402-35
IBAN: GR7801100840000008460940235

PAYPAL
https://www.paypal.me/oallosanthropos

ΤΡΟΦΙΜΑ

Οι 22 κουζίνες του Άλλου Ανθρώπου, μαγειρεύουν και μοιράζουν δωρεάν καθημερινά 2,500-4,000 μερίδες φαγητού σε όλη την Ελλάδα. Οι ανάγκες σε τρόφιμα είναι τεράστιες αν υπολογίσουμε ότι μόνο το ελαιόλαδο που χρειάζεται είναι 6-7 λίτρα την ημέρα. Πιο συγκεκριμένα, οι κουζίνες χρειάζονται:

  • Τρόφιμα: όσπρια, ελαιόλαδο, ζυμαρικά, τοματοπελτέ, αλάτι,, μπαχαρικά, μέλι, καφεδες(ελληνικος, στιγμιαίος, γαλλικος), γάλατα εβαπορε.
  • Χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, πλαστικά πηρούνια και κουτάλια, μπολ μίας χρήσεως για τη συσκευασία του φαγητού, γάντια μιας χρήσεως. αλουμινόχαρτο.
  • Απορρυπαντικά, σφουγγαράκια.
  • Γκάζι και γκαζιέρα.
  • Μαρμίτα 150 λίτρων

Μπορείτε να επισκεφτείτε το σπίτι του Άλλου Ανθρώπου (Πλαταιών 55, Κεραμεικός) και να αφήσετε ότι σας περισσεύει, ακόμα και 2 πακέτα μακαρόνια ή μία συσκευασία αλάτι. Επιπλέον, μαζεύουμε σε μόνιμη βάση τρόφιμα στο MG Food Studio (Κεφαλληνίας 11, Κυψέλη) και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 212.106.00.17.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

  • Εθελοντές με αυτοκίνητα για τη μεταφορά τροφίμων και σκευών στις κουζίνες
  • Εθελοντές για το μαγείρεμα και το σερβίρισμα.
  • Εθελοντές για την συγκέντρωση υλικού/προμηθειών.

Ο Άλλος Άνθρωπος βρίσκεται μέσα στον καθένα μας. Ελεύθερος και δυνατός. 

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης