13 ατάκες του Anthony Bourdain για την Ελλάδα

13 ατάκες του Anthony Bourdain για την Ελλάδα

Από το επεισόδιο στην Νάξο

09/05/2016 07:11

Την πρώτη φορά που βρέθηκε ο Anthony Bourdain στην Ελλάδα, δεν έφυγε και με τις καλύτερες εντυπώσεις, θυμάμαι. Δεν είχε ακριβώς τρελαθεί με το φαγητό, είχε ψιλοεκνευριστεί με την ρακή που του είχε κάψει τα σωθικά και γενικώς έδωσε την εντύπωση ότι έφυγε απογοητευμένος. Αυτό, τουλάχιστον 5-6 χρόνια πριν…

Τώρα ο Anthony ωρίμασε, ταξίδεψε 3 φορές όλον τον κόσμο, άλλαξε κανάλι και στυλ εκπομπής και γύρισε στην Ελλάδα για να πάει αν όχι στο ομορφότερο νησί της χώρας μας (εντάξει είμαι υπερβολική γιατί είναι το νησί μου) τότε στο νησί με το καλύτερο φαγητό. Εχτές προβλήθηκε το επεισόδιο της εκπομπής του Parts Unkown στο CCN “In The Greek Islands”. Αυτή τη φορά ο παρουσιαστής έφυγε γοητευμένος και σχεδόν ερωτευμένος με τα ελληνικά νησιά (και λίγο σοκαρισμένος με διάφορα πράγματα). Λογικό εδώ που τα λέμε. Αυτές είναι οι 13 ατάκες του από το επεισόδιο….

1. Περιγράφοντας τη Νάξο: “Εδώ λένε ότι ζούσε ο ίδιος ο Δίας. Εδώ “άραζε” ο γιος του ο Διόνυσος και πιθανότατα μεθούσε, έκανε όργια και χόρευε όλο το βράδυ με την π.Χ. έκδοση της ηλεκτρονικής μουσικής. Αυτές τις μέρες πρέπει να πάτε στην Μύκονο για όλα αυτά.”

2. Για τον Οδυσσέα: “Μπορώ να σας πω αυτό: ο Οδυσσέας ήταν λίγο μαλάκας. Για πόσο καιρό άφησε μόνη της την γυναίκα του?”

3. Συζητώντας την ελληνική οικονομική κρίση: “Με θλίβει και με ξενερώνει αφάνταστα”

4. Ποιές είναι οι ιδανικές διακοπές για αυτόν: “Να μην σκέφτομαι καθόλου τις πιέσεις της καθημερινότητας. Είμαι σε ένα ελληνικό νησί, η μέρα είναι υπέροχη, σχεδιάζω να λιποθυμήσω την παραλία, να πάω για ψαροντούφεκο, να μαγειρέψω λίγο, να πάρω έναν υπνάκο, φαγητό, άλλος ένας υπνάκος, να σκεφτώ τα μυστήρια του σύμπαντος ή να πάρω έναν υπνάκο, να φάω τυρί. Όλα αυτά είναι έντιμες επιλογές. Αυτό είναι διακοπές για εμένα: να μην κάνω ουσιαστικά τίποτα.”

5. Συνοψίζοντας αυτό το επεισόδιο: “Ήθελα να ξεφύγω. Να πλεύσω απαλά προς την καινούρια σαιζόν. Χωρίς προβλήματα, εύκολα και ομορφα. Και αυτό έγινε.”

6. Γιατί ο Bourdain δεν ζει σε ένα κοινόβιο/μια κοινότητα: “Εάν βάλω το γιαούρτι μου στο κοινό ψυγείο με το όνομα μου γραμμένο επάνω και κάποιος φάει μια κουταλιά, θα έχουμε πρόβλημα.”

7. Αστειευόμενος για μια γιορτή στην Απείραθο: “Η Απείραθος είναι το μέρος όπου μπορεί να περπατάς στην πλατεία και να βρεθείς από το πουθενά σε μια μεγάλη γιορτή. Η γιορτή που βρέθηκα εγώ αφορούσε την επιστροφή του Ελληνοαμερικάνου ηθοποιού John Stamos στην σειρά Full House.”

8. Τι να περιμένει κανείς από μια τέτοια γιορτή: “Να είστε προετοιμασμένοι για κρασί, ρακή και να σας ταΐζουν στο στόμα ξένοι άνθρωποι με το χέρι τους.”

9. Πώς οι Έλληνες έγιναν Χριστιανοί Ορθόδοξοι: Κάποιος απλά είπε: “Ε παιδιά. Νομίζετε ότι ο παγανισμός είναι διασκεδαστικός? Για τσεκάρετε τον Χριστιανισμό, έχει περισσότερη πλάκα οπότε ας γίνουμε Χριστιανοί. Ούτε που θα καταλάβετε πώς θα γίνει.”

 

10. Όσο κάποιος έφτιαχνε γεμιστά: “Το food porn είναι τόσο εύκολο. Αλλά τα γεμιστά είναι σα να προσπαθείτε να πυροβολήσετε ένα ψάρι μέσα σε ένα βαρέλι γεμάτο νερό. Εννοώ, ότι σίγουρα θέλετε αυτά τα γεμιστά. Αλλά δεν μπορείτε να τα έχετε.”

11. Περιγράφοντας την μέρα που ήταν στην παραλία: “Και ξαφνικά 200 γυμνιστές εμφανίστηκαν από το πουθενά.”

12. Το φιλοσοφικό ερώτημα του Bourdain: “Γιατί πάντα, οι πρώτοι άνθρωποι που βγάζουν τα ρούχα τους, είναι εκείνοι που δεν θες με τίποτα να τους δεις γυμνούς?”

13. Σχετικά με την μοναξιά: ” Ποιο είναι χειρότερο? Να είσαι μόνος σου σε ένα απαίσιο μέρος ή σε ένα φανταστικό μέρος αλλά να μην μπορείς να το μοιραστείς με κανέναν?”

#LoveOnly,
Madame Ginger

1 σχόλια
  1. Tα χταπόδια που βλέπω είναι κάτω απο 500 γραμ. το καθένα και υπάρχει χρηματικό πρόστιμο αρκετά μεγάλο για το κάθε ένα… το λιμενικό στη Νάξο βλέπει;

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης