5 μύθοι για τη vegetarian διατροφή

5 μύθοι για τη vegetarian διατροφή

Πληροφορία υπάρχει, αλλά μερικές φορές είναι ελαφρώς μπερδεμένη...

11/04/2018 16:09

Ολοένα και περισσότερο ακούμε ανθρώπους γύρω μας να γίνονται χορτοφάγοι, ενώ συνεχώς ξεπηδούν και νέα ντοκιμαντέρ για αυτό το «κίνημα». Ναι είναι γεγονός, η plant-based διατροφή βρίσκεται παντού. Μαζί όμως με τη φήμη, έρχονται και φήμες και σε κάποια στιγμή δεν ξέρει τι να πιστέψεις και τι όχι. Πληροφορία υπάρχει, αλλά μερικές φορές είναι ελαφρώς μπερδεμένη και έτσι αυτό ίσως και να σε αποτρέψει από το να βάλεις τα λαχανικά για τα καλά στο πιάτο σου και να αφήσεις έξω τα ζωικά προϊόντα.

Οι πέντε πιο συχνοί μύθοι πού ίσως να έχεις ακούσει είναι:

1. Είναι ακριβή διατροφή

Αν αγοράζεις raw, ενεργοποιημένο, με λίγη δόση μαγείας αμυγδαλοβούτυρο ναι ίσως να είναι ακριβό. Αλλά το ίδιο είναι και το χαβιάρι. Αν έχεις χρήματα να το αγοράσεις κάν’ το. Αν όχι, κράτα τα χρήματά σου για μία ειδική περίπτωση. Μία χορτοφαγική διατροφή μπορεί να είναι και οικονομική αν ψωνίζεις εύκολα και έχεις πρόγραμμα.

Φτιάξε ένα εβδομαδιαίο πλάνο με τα φαγητά που θέλεις να μαγειρέψεις μέσα στην εβδομάδα. Ξεκίνα να πηγαίνεις στη λαϊκή. Αγόραζε φρούτα και λαχανικά που είναι η εποχή τους και τότε είναι πιο οικονομικά. Αγόραζε τις προσφορές (δύο πακέτα φακές στην τιμή του ενός). Όπως με όλα τα πράγματα, δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο.

2. Ή θα το κάνεις all the way ή καθόλου

Το ότι έχεις επιλέξει μία χορτοφαγική διατροφή δεν σημαίνει πως έχεις αποχαιρετήσει την πίτσα, το γλυκάκι σου ή το κρασί σου. Ξεκίνα να τρως τουλάχιστον ένα plant-based γεύμα την ημέρα. Με τον καιρό μπορεί να φτάσεις και στα τρία.

Επίσης, ποιο λέει πως η πίτσα σου, δεν μπορεί να είναι χορτοφαγική; Έχεις δοκιμάσει, για παράδειγμα, την avocado pizza με φυτικό τυρί από την Mystic Pizza; Μαγεία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο #SisterBlog LadyPapaya.com, εδώ.

#LoveOnly,
Madame Ginger

1 σχόλια
  1. Πολύ σωστα! Θα σας ήμουν υπόχρεη αν θα ειχατε την καλωσύνη να μου εξηγήσετε την προτιμηση της χρησης αυτούσιων αγγλικων λέξεων στα ελληνικά ενώ υπάρχουν οι αντίστοιχες ελληνικές λέξεις και εκφρασεις. Με ενδιαφέρει πολύ το θέμα από πολλές πλευρές, όπως πχ η εξέλιξη μιας γλωσσας. Ευχαριατω.

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης