6 σειρές για foodies στο Netflix

6 σειρές για foodies στο Netflix

Μην τις ξεκινήσετε νηστικοί...

05/03/2017 12:49

Πόσες φορές έχετε βρεθεί σε ένα bar και η προσοχή σας αποσπάται από την συζήτηση στην σκέψη να διακτινιστείτε στον καναπέ σας και να δείτε 5 επεισόδια σερί από την αγαπημένη σας σειρά; Φανταστείτε τώρα η σειρά αυτή να ασχολείται με το αγαπημένο σας αντικείμενο: το φαγητό! Παραγωγοί, chef και σεναριογράφοι από όλον τον κόσμο, το έχουν πιάσει το νόημα, έχουν αντιληφθεί το trend: το φαγητό είναι sexy, το φαγητό πουλάει. Και όταν μάλιστα συνδυάζεται με έναν hot-as-hell traveller με sexy φωνή (αχ Anthony) ή έναν μισελενάτο chef τότε μιλάμε για σίγουρη επιτυχία. Αυτές είναι οι 5 σειρές που παρακολουθούμε εμμονικά και που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε στο Netflix.

The Mind of A Chef

Καθε επεισόδιο και ένα υλικό, ένα θέμα, μία χώρα, ένα πιάτο. Με τον Anthony Bourdain σε ρόλο παραγωγού και αφηγητή και μεγάλους chefs σε ρόλο παρουσιαστών και δοκιμαστών, ξενυχτάμε μαγεμένοι και συνήθως πεινασμένοι.

Midnight Diner: Tokyo Stories

Εδώ μιλάμε για την αγαπημένη μου σειρά! Όχι ντοκιμαντέρ, αλλά “κανονική” σειρά με ηθοποιούς, πλοκή και πολλά πολλά μπολ με ramen noodles. Οι πελάτες του “Midnight Diner” μοιράζονται τις ιστορίες τους, τς χαρές και τα δραμάτα τους όσο ο Master, ο o chef δηλαδή, σε ρόλο ψυχιάτρου τους σερβίρει πιάτα όπως ακριβώς τα θέλουν κάθε βράδυ από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί. Σχεδόν μετά από κάθε επεισόδιο ψάχνω εισητήρια για Ιαπωνία.

Chef’s Table & Chef’s Table France

Κάθε επεισόδιο και ένας μεγάλος chef, η ιστορία του, η πορεία του, οι αποτυχίες και οι επιτυχίες του, το φαγητό του. Κάθε σεζόν παρουσιάζει 6 chefs από όλον τον κόσμο με το Chef’s Table France να εστιάζει φυσικά σε σπουδαίους μάγειρες της Γαλλίας. Σκηνοθέτης ο David Gelb που οι ψαγμένοι τον θυμάστε από το Jiro: Dreams of Sushi.

Cooked

Φωτιά, Νερό, Αέρας, Γη. Στη μίνι σειρά “Cooked” ο συγγραφέας Michael Pollan εξερευνά το πώς η μαγειρική αλλά και οι φυσικές διαδικασίες όπως η ζύμωση, μεταμορφώνουν τα υλικά και ουσιαστικά διαμορφώνουν τον κόσμο μας.

Anthony Bourdain: A Cook’s Tour

Εδώ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ταξιδιώτης, gourmand, κακό παιδί, ο Anthony Bourdain είναι αγαπητός από άντρες και γυναίκες τόσο για τις εξαιρετικές εκπομπές του, όσο και για το coolness που τον χαρακτηρίζει. Το Netflix έχει 2 seasons από την συγκεκριμένη σειρά στην οποία τον βλέπουμε νεότερο στα πρώτα του ταξίδια ανά τον κόσμο αλλά και σε ρόλο chef όταν ακόμα έμπαινε στις κουζίνες των εστιατορίων του.

Avec Eric

O New York based γάλλος chef Eric ταξιδεύει, γνωρίζει chefs, μπαίνει στις κουζίνες τους, επισκέπτεται κελλάρια σε σπηλιές και γενικώς θέλει να γίνει ο Anthnoy στην θέση του Anthony. Στα highlights, τα πιάτα που μαγειρεύει στο τελευταίο 5άλεπτο κάθε επεισοδίου, εμπνευσμένα από όσα είδε και έμαθε στο ταξίδι του.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης