Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2016

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2016

Επενδύοντας με πάθος στην ελληνική γαστρονομία

09/07/2016 13:45

H ποιότητα, πάντα κερδίζει! Αυτό σκέφτηκα όταν οι 14 βραβευμένοι παραγωγοί & εταιρείες αγκαλιάστηκαν κρατώντας τα βραβεία τους, στην σκηνή των Βραβείων Ποιότητας Γαστρονόμου 2016 για να βγάλουν την αναμνηστική φωτογραφία. Ένιωσα λες και εκείνη την στιγμή να κρατούσαν στα χέρια τους το μέλλον της γαστρονομίας, τα μελλοντικά γεύματα μας, τα τραπέζια μας, το μέλλον των παιδιών μας. Ο σεβασμός στην πρώτη ύλη, το μεράκι, η αγάπη, το πάθος, η γνώση πάντα κερδίζουν! 

Έτσι λοιπόν, οι άνθρωποι που παθιαζόμαστε με την ελληνική γαστρονομία, βρεθήκαμε την Δευτέρα 27 Ιουνίου, στο Ζάππειο Μέγαρο. Το περιοδικό Γαστρονόμος, γιόρταζε τα 10α γενέθλια του και τα γιόρτασε βραβεύοντας για 9η συνεχόμενη χρονιά ανθρώπους και ελληνικές εταιρείες που πρωτοπορούν επενδύοντας στην πρωτογενή παραγωγή και στη μεταποίηση επώνυμων, ποιοτικών προϊόντων, με αγάπη και τεχνογνωσία.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς, οι 14 βραβευμένοι παραγωγοί και εταιρείες που διακρίνονται για το πάθος, την καινοτομία, την εμμονή στην παραγωγή ξεχωριστών προϊόντων και τον εξαγωγικόπροσανατολισμό τους. Μέσα από τις συναρπαστικές τους ιστορίες, εμπνέουν και αναδεικνύουν όχι μόνο τη γευστική αξία αλλά και την οικονομική σημασία του ελληνικού διατροφικού πολιτισμού.

Φέτος, για πρώτη φορά, βραβεύθηκαν και εστιατόρια, τα οποία μαγειρεύουν αποκλειστικά με ελληνικά προϊόντα, καταδεικνύοντας τη σημασία της γαστρονομίας ως ενός ακόμη αποτελεσματικότερου εργαλείου για το τουριστικό προϊόν.

Quote

 «Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί άνθρωποι καλλιεργημένοι, κοσμοπολίτες, μα κυρίως παθιασμένοι με το αντικείμενο τους, δεν ασχολήθηκαν με το εμπόριο τροφίμων και την ποιοτική εστίαση, όσο αυτή την εποχή. Τα διακεκριμένα προϊόντα των μικρών, μεσαίων και μεγάλων παραγωγών βρίσκουν πια ευκολότερα το δρόμο προς τον καταναλωτή. Είμαστε υπερήφανοι, καθώς η Καθημερινή με το Γαστρονόμο και τα Βραβεία Ποιότητας έχουν συντελέσει όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την τόσο κρίσιμη αλλαγή», ανέφερε ο κ. Σωκράτης Τσιχλιάς, Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και υπεύθυνος του Γαστρονόμου, καλωσορίζοντας μας στην κατάμεστη αίθουσα. 

Τα Βραβεία

Βραβείο Εστιατορίου: Εστιατόριο «Notos» στις Βρυξέλλες (σεφ Κωνσταντίνος Ενρίκογλου)

Εστιατόριο «Θαλασσάκι» στην Τήνο (σεφ Αντωνία Ζάρπα & Άρης Τάτσης)

Τιμητικό Βραβείο: Προκόπης Μαγιάτης, Καθηγητής της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μελέτες του για την υγειοπροστατευτικότητα του ελληνικού ελαιολάδου, έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση.

Βραβείο Παραγωγής Ελαιολάδου: Εταιρεία «Κυβερνήτης»

Βραβείο Ελιάς: Εταιρεία «Δαμασκηνοελιές Αϊνατζόγλου»

Βραβείο Ευρείας Κατανάλωσης: Εταιρεία «Μύλοι Λούλη»

Βραβείο Παραγωγής Τυροκομικών Προϊόντων: «Τυροκομείο Γασπαράκης»

Βραβείο Παραγωγής Κρέατος: «Φάρμες Κουτσιώφτη-Ωμέγα»

Βραβείο Καταστήματος: «Ergon Agora» στη Θεσσαλονίκη

Βραβείο «Αλέξανδρος Γιώτης»: «Amorgiano Μέλι»

Βραβείο Ποτού: «Οινοποιεία Γαβαλά» & «Οινοποιεία Κεχρή»

Βραβείο Παραγωγής Γαλακτομικών Προϊόντων:Εταιρεία «ΚριΚρι»

Βραβείο «Εύη Βουτσινά»: Συνεταιρισμός Κερασοπαραγωγοί Ράχης

#LoveOnly,
Madame Ginger


Περισσότερα σχετικά με τα “Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμος 2016” και τους νικητές, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης