Μαγειρέψαμε “Γεύσεις του Τόπου μας” στα Ιωάννινα

Μαγειρέψαμε “Γεύσεις του Τόπου μας” στα Ιωάννινα

Μια ημέρα με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, τον Χρήστο Φερεντίνο και τον Γιώργο Λιανό

07/10/2016 16:21

Το ραντεβού μας στο κατάστημα ΙΚΕΑ Ιωάννινα, έχει πλέον καθιερωθεί. Τα τελευταία 3 χρόνια, διασχίζουμε την Ελλάδα με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, φτάνουμε στην όμορφη πρωτεύουσα της Ηπείρου, γνωρίζουμε παραγωγούς και μαγειρεύουμε με τα προϊόντα τους, σε μια μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης του κόπου τους, πάντα με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS. Φέτος η παρέα μας μεγάλωσε, αφού μπήκαν στην κουζίνα μας ο Χρήστος Φερεντίνος και ο Γιώργος Λιανός. Και έκαναν χαμό…

Δεν σταμάτησαμε να γελάμε με αυτούς τους τρεις τύπους. Ο Φερεντίνος να σαμποτάρει τις μαγειρικές του Δημήτρη, ο Γιώργος να προσπαθεί να ακολουθήσει τις συνταγές κατά γράμμα (και να τα καταφέρνει καθώς όπως αποδείχτηκε, ξέρει να μαγειρεύει πάρα πολύ καλά) και ο Σκαρμούτσος να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να μαγειρεύει “Γεύσεις του Τόπου μας” με τα προϊόντα των παραγωγών, να μοιράζεται τα μυστικά του, αλλά και να ακούει τις συμβουλές των έμπειρων νοικοκυρών που ήρθαν να μας δουν από κοντά.

Όταν μου ζήτησε ο Δημήτρης να φτιάξω μια συνταγή, έκανα μια βόλτα από τα περίπτερα των παραγωγών και σκέφτηκα πόσο τυχεροί είμαστε, που ζούμε σε μια χώρα με τόσο πλούσια παραγωγή, με ανθρώπους που τιμούν την γη, παράγουν χίλια-δυο πράγματα και κυρίως παλεύουν ενάντια στις δύσκολες συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουμε. Άρπαξα 2 μπύρες Στάλα από την Ζυθοποιία Ηπείρου, ένα μέλι Ελάτου της Μελισσοκομικής Οικογένειας Καλδάνη και αρωματικά από το “Καλάθι της Γης” και έφτιαξα ένα κοτόπουλο μούρλια. Ή τουλάχιστον προσπάθησα, γιατί με αυτά τα διαολάκια στην κουζίνα πρέπει να κάνεις υπερπροσπάθεια για να καταφέρεις να συγκεντρωθείς.

Ενδιάμεσα στα δικά μας μαγειρέματα, έγινε φέτος και μοναδική μαγειρική μάχη, η «Μάχη των Μασάει»! Ο Χρήστος Φερεντίνος και ο Γιώργος Λιανός, φόρεσαν τις ποδιές τους, δημιούργησαν ομάδες με όσους είχαν δηλώσει συμμετοχή και διαγωνίστηκαν για το ποιος θα ετοιμάσει την πιο γευστική συνταγή, χρησιμοποιώντας τα τοπικά προϊόντα. Οι νικήτριες ομάδες, που αναδείχθηκαν από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο αλλά και από το κοινό, κέρδισαν προϊόντα κουζίνας ΙΚΕΑ, ενώ όσοι επισκέφθηκαν το χώρο της εκδήλωσης μπήκαν σε κλήρωση, για έπιπλα κουζίνας ΙΚΕΑ έως 2.000€.

Και φέτος η ΙΚΕΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, πραγματοποίησε παράλληλη δράση και θα διαθέσει το ισόποσο του 5% των εσόδων του καταστήματος ΙΚΕΑ Ιωάννινα, από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών.

Οι τοπικοί παραγωγοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση των Ιωαννίνων ήταν οι εξής:

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης