Παραδοσιακό κανταΐφι από τον κύριο Γιώργο

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

50 χρόνια μάστορας, ο κύριος Γιώργος Χατζηπαράσχος, φτιάχνει παραδοσιακά το φύλλο του κανταϊφιού αλλά και του μπακλαβά, στο Ρέθυμνο Κρήτης. Επισκεφτήκαμε το εργαστήριο του και εντυπωσιαστήκαμε τόσο από τον τρόπο παρασκευής του κανταϊφιού, όσο και από την αγάπη του κυρίου Γιώργου για την δουλειά του και την επιμονή του στο παραδοσιακό!

Περπατώντας στα στενάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, θα καταλάβεις αμέσως που είναι το παλιό αρχοντικό που στεγάζει τόσα χρόνια το εργαστήριο του κυρίου Γιώργου. Η μυρωδιά από το ψημένο φύλλο, είναι διάχυτη και μαρτυράει τα καλά υλικά που χρησιμοποιεί ο μάστορας.

Κανταίφι, Εργαστήριο, Ρέθυμνο, Κρήτη, Παράδοση, Καταίφι

Εδώ το γλυκό ταψιού κανταΐφι, φτιάχνεται εξολοκλήρου στο εργαστήριο. Ο κύριος Γιώργος φτιάχνει τη ζύμη, την βάζει στο ειδικό μηχάνημα και την ρίχνει σε εκατοντάδες λεπτές κλωστούλες πάνω στο καυτό χάλκινο ταψί του που γυρίζει ασταμάτητα. Στη συνέχεια τυλίγεται γύρω από τους ξυρούς καρπούς, ψήνεται και σιροπιάζεται για να πωληθεί στους πελάτες που τον ξέρουν τόσα χρόνια αλλά και στους νέους, Έλληνες και ξένους, που θα περάσουν από το μαγαζί του και θα εκτιμήσουν τον κόπο και το μεράκι του.

Αν βρεθείτε στο Ρέθυμνο, αναζητείστε τον κύριο Γιώργο και το παραδοσιακό κανταΐφι του. Αγοράστε φρέσκο κανταΐφι για το σπίτι όχι μόνο για τα γλυκά σας, αλλά για να ενισχύσετε έναν μάστορα που αρνείται να δώσει το βιομηχανοποιημένο κανταΐφι στους πελάτες του και επιμένει να στέκεται όρθιος πάνω από την μεγάλη, αυτή, χάλκινη πλάκα του κι ας έχει περάσει προ πολλού τα 80 χρόνια ζωής.

Εργαστήριο Γιώργου Χατζηπαράσχου – Βερνάρδου 30, Ρέθυμνο Κρήτης

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διάβασε επίσης

Designed by Michael Meimaroglou Creative Studio | Developed by