Μυρίζει ο κάδος των σκουπιδιών σας; Έχουμε τη λύση…

Μυρίζει ο κάδος των σκουπιδιών σας; Έχουμε τη λύση…

...ή μάλλον τις λύσεις! Δύο έξυπνοι τρόποι για να διαλέξετε.

06/10/2018 14:36

Πόσο πολύ μου την σπάει να μυρίζει το σπίτι μου σκουπίδια. Φαντάζομαι κι εσας. Και η αλήθεια είναι ότι όσο και να πλύνεις τον κάδο των σκουπιδιών, πάντα μυρίζει. Ειδικά όταν έχει σκιστεί η σακούλα και έχουν τρέξει ζουμιά στον πάτο του κάδου, τότε τα πράγματα ανεβαίνουν level δυσκολίας, σιχαμάρας και νεύρων ταυτόχρονα.

Ψάχνοντας λοιπόν τρόπους να σταματήσει αυτή η ενοχλητική μυρωδιά, έπεσα πάνω σε πανέξυπνες ιδέες τις οποίες και δοκίμασα. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι όποια μέθοδο και να διαλέξετε, αν την εφαρμόσετε σωστά, το σπίτι σας δεν θα ξαναμυρίσει σκουπιδίλα ποτέ.

Η άμμος της γάτας είναι θαυματουργή

Λατρεύεις την άμμο της γάτας σου γιατί κρατάει τις μυρωδιές και δεν αφήνει το σπίτι σου να αποκτήσει την ενοχλητική “γατίλα” που συναντάμε σε κάποια σπίτια.

Τώρα θα την λατρέψεις ακόμα περισσότερο καθώς θα εξαφανίσει τις μυρωδιές σκουπιδιών που βγαίνουν από την κουζίνα σου. Τα πράγματα είναι απλά: πλένεις καλά τον κάδο με σαπούνι και ζεστό νερό. Τον αφήνεις να στγνώσει και βάζεις στον πάτο 2 δάχτυλα άμμο γάτας. Βάζεις από πάνω τη σακούλα και αλλάζεις την άμμο κάθε 10 μέρες.

Η άμμος θα μαζέψει κάθε ανεπιθύμητη μυρωδιά. Εξάλλου αυτή είναι η δουλειά της!

Η αγαπημένη σόδα ξαναχτυπά

Τελικά έχω αρχίσει και πιστεύω ότι μπορείς να καθαρίσεις τα πάντα με μαγειρική σόδα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση απορροφάει τις ενοχλητικές μυρωδιές που βγαίνουν από τα σκουπίδια σας και επιπλέον αφαιρεί κάθε βρωμιά και μυρωδιά όταν πλένετε τον κάδο.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε

Για να πλύνετε τον κάδο: Ρίξτε 4-5 κουταλιές μαγειρική σόδα και 2 κούπες χλιαρό νερό στον κάδο των σκουπιδιών. Αφήστε για 15 λεπτά και τρίψτε καλά τον πάτο και τα τοιχώματα με ένα σφουγγάρι ή μια σκληρή βούρτσα. Αφήστε να στεγνώσει πολύ καλά.

Για τις μυρωδιές: Βάλτε στον πάτο του κάδου των σκουπιδιών 1 κούπα μαγειρική σόδα. Τοποθετήστε μία σακούλα στον κάδο και ρίξε μέσα 1 κουατλιά της σούπας μαγειρικκή σόδα.

#LoveOnly,
Madame Ginger

4 σχόλια
  1. Ολα αυτα καλα ακούγονται…. εγω στην καθαρή σακούλα του κάδου ρίχνω μιςο λεμόνι εμποτισμένο με μια κουτάλια χλωρίνη! Δοκιμασμένο για πολλα πολλα χρονια, και η κουζίνα παντα μοσχομυρίζει καθαριότητα. Μια κουτάλια χλωρίνη προσθέτω και στις σακούλες με σκουπίδια που βγάζω στον εξωτερικό κάδο. Με αυτο τον τρόπο αποφεύγονται οι μυρωδιες και οι μικροοργανισμοί που δημιουργούνται ειδικά τους καλοκαιρινούς μηνες. 👌🏻

    • Ναι είμαι σίγουρη ότι λειτουργεί, απλά οι αναθυμιάσεις της χλωρίνης είναι τρομερά επικύνδινες για τον οργανισμό και ειδικά για τα παιδιά και γι αυτό σε πολλές χώρες έχει καταργηθεί η χρήση της στα σπίτια. ΕΜείς προτιμούμε πάντα φυσικούς τρόπους ή τουλάχιστον αν είναι χημικοί όπως η σόδα, να μην επιβαρύνουν την υγεια μας. Σα ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο 🙂

  2. Αφού πλύνω τον κάδο, ρίχνω μέσα 2-3 βανίλιες σε σκόνη. Μυρίζει υπέροχα μέχρι το επόμενο πλύσιμο!

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης