Το φυτό που ομόρφυνε την κουζίνα μου και θέλει ελάχιστη φροντίδα

Το φυτό που ομόρφυνε την κουζίνα μου και θέλει ελάχιστη φροντίδα

01/09/2018 20:50

Πάνε δύο χρονια από τότε που μετακόμισα στην Κυψέλη και ανοίξαμε το MG Food Studio. Πολύ πριν σκεφτώ πώς θα είναι η διαρρύθμιση του χώρου ή η διακόσμηση, είχα αποφασίσει ότι το νέο μου σπίτι θα έχει φυτά, πολλά φυτά, όχι μόνο στο μπαλκόνι αλλά και σε κάθε δωμάτιο.

Ξεκινώντας λοιπόν από την κουζίνα, ήθελα ένα φυτό που να μην θέλει πολύ φροντίδα και να αναπτύσσει μακριά, εύκαπτα κλαδιά με φύλλα ώστε να τα μπλέξω ανάμεσα στα διακοσμητικά μου. Δοκίμασα διάφορους κισσούς, τελικά όμως κατέληξα σε ένα από τα πιο όμορφα και εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου: τον κισσό του διαβόλου ή αλλιώς τον πόθο.

Ο πόθος που πήρα ήταν σε μια μικρή γλαστρούλα και είχε 2 κλαδιά και καμιά δεκαριά φύλλα. Λόγω του ότι του αρέσει η θερμότητα και το φως, αλλά δεν θέλει να τον χτυπάει απευθείας ο ήλιος γιατί καίγονται τα φύλλα του, τον έβαλα στο πιο ψηλό ράφι της κουζίνας.

Μέσα σε λιγότερο από 8 μήνες ο πόθος μου έχει 7 κλαδιά, εκ των οποίων τα 2 είναι 1,5 μέτρο και τα υπόλοιπα σχεδόν 1 μέτρο. Έχω βάλει ένα κλαδί σε κάθε ράφι, μπλεγμένο ανάμεσα στα αντικείμενα, έχω αφήσει τα πιο κοντά κλαδιά να κρέμονται και έχω ακουμπήσει ένα από τα μεγάλα κλαδιά πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας.

Όσο για την φροντίδα του, ο πόθος μου δεν με ταλαιπωρεί καθόλου. Τον μεταφύτευσα σε μεγαλύτερη γλάστρα μόλις τον πήρα και φρόντισα να βάλω πετρούλες στον πάτο, πριν την γεμίσω με χώμα. Τον ποτίζω 2 φορές τον μήνα τον χειμώνα και 3 φορές τον μήνα το καλοκαίρι. Μόλις μακρύνουν τα κλαδιά του παραπάνω απ΄όσο θέλω , απλά θα τα κλαδέψω.

Ξεκινώντας με αυτό το άρθρο, στη νέα μας στήλη “Urban Garden” θα σας μιλήσουμε για φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου καθώς για μικρά μποστάνια που μπορείτε να φτιάξετε στα μπαλκόνια σας. Στείλτε μας τις απορίες ή τις ιδέες σας στο [email protected] ή αφήστε σχόλιο κάτω από αυτό το άρθρο. 

#LoveOnly,
Madame Ginger

3 σχόλια
  1. Γεια σας, μου άρεσε πολύ η ιδέα του πόθου, γιατί ταιριάζει σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού, που έχει φως. Δεν έχω κουζίνα, γιατί μένω σε στούντιο, αλλά έχω βρει ήδη το χώρο που θα τον βάλω. Τέλεια ιδέα, σας ευχαριστώ!!

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης