Νάξο μου αγαπημένη (VIDEO)

Που θα φάτε στο νησί μου στο νέο επεισόδιο Cook.Eat.Vlog

28/07/2017 16:31 Νάξος

Στο τελευταίο επεισόδιο Cook.Eat.Vlog της σεζόν για το Olive Magazine σας ξεναγώ στο νησί μου, τη Νάξο. Πρώτη στάση στον αγαπημένο μου φούρνο, λίγο πριν την επίσκεψη στο κατάστημα της ποτοποιίας Προμπονά, όπου μαθαίνουμε τα πάντα για το διάσημο λικέρ Κίτρον Νάξου. Στη συνέχεια, σας παίρνω μαζί μου σ’ ένα ζαχαροπλαστείο που συνδυάζει άψογα το παραδοσιακό με το μοντέρνο γλυκό, ενώ κλείνουμε το ταξίδι μας εορταστικά, στο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου.

Στα βότσαλα της Γρότας πρέπει να γεννήθηκα. Η πρώτη μου ανάσα να ήτανε θυμάρι. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Περνάω από το σπίτι μας. Γκρεμίδι. Στα στενά, τα βότσαλα είναι ακριβώς ίδια. Τα μετρούσα ένα-ένα και έτρεχα στη θεία τη Λουκία. Να με κεράσει λουκουμάκι και να της φιλήσω το μάγουλο. Μύρο και πούδρα. Δεν κοιτάω μπροστά μου. Τυφλοσούρτη ξέρω τα σοκάκια. Φτάνω στο Μινάκι. Μπιμπελό και ξύλινη οροφή. Θα μου μαγειρέψει λέει αύριο την μελιτζάνα, την βασίλισσα του καλοκαιριού. Πετάω τα παπούτσια μου και πάω. Τυφλοσούρτη. Ο φούρνος, ο μπακάλης με το χυμα βούτυρο, το πρόβειο. Μπαίνω στο φούρνο. Τα μάτια μου τρέχουν, η μύτη μου μπούκωσε με αλεύρι. Τυφλοσούρτης. Σκύβω αυθόρμητα στο στενό που φοβόμουν να περάσω γιατί απο εδώ έβγαινε η γριά και άρπαζε παιδιά. Μύθος της Κατίνας; Του νησιού; ποιος ξέρει πια. Τρία χρόνια μακριά σου. Φτάνω στο λιμάνι. Γούνες κρεμασμένες, κίτρο χρυσό, κίτρο πράσινο και ο θείος Γρηγόρης να πίνει ούζα. Και μετά, το Ραντεβού. Μία σοκολατίνα και ένα υποβρύχιο. Τυφλοσούρτης. Μέχρι το Κάστρο και πάλι πίσω. Νάξος. Ευτυχία.

A post shared by MadameGinger.com (@madamegingercom) on

#LoveOnly,
Madame Ginger

1 σχόλια
 1. Ο/Η Maria Kopanelou λέει:

  Madame Ginger σ αγαπώ!! Αγαπώ τα κείμενά σου. Παρακολουθώ ξάνα κ ξανά τα βίντεό σου. Θαυμάζω το στιλ κ το δυναμισμό σου. Είσαι ένα ωραίο άτομο με ποιότητα κ χαραχτήρα. Ξέχωρα που παραδέχομαι το πόσο θηλυκό είναι το σώμα σου, παρά τα παραπανίσια κιλά του. Κ να σου πω κ κάτι? Κι εγώ τα χω αυτά τα παραπανίσια κιλά κ νοιώθω ωραία μέσα σ αυτά.
  Το παραπάνω κείμενό σου είναι άκρως συγκινητικό κ αισθαντικό. Χαίρομαι που σε ανακάλυψα κ να ξέρεις πως κι εμένα η Νάξος είναι αγαπημένο μου νησί κι νοιώθω ότι συνδέομαι μαζί του, παρόλο που δεν κατάγομαι απ΄αυτό.
  Συνέχισε να κάνεις όλ΄αυτά τα ωραία!
  Με αγάπη κ πολύ συμπάθεια,
  Μαρία

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης