Η νέα διαφήμιση των Goody’s έχει προκαλέσει χαμό!

Εγώ πάντως "Έμπαινα"!

06/02/2018 10:00

Έχω να φάω στα Goody’s από επιλογή πολλά χρόνια, αν εξαιρέσεις κάτι στάσεις στην Εθνική όπου τσάκισα στα όρθια κάτι cheese και πατάτες –τις φορές που δεν είχα προβλέψει το κλασσικό ταπεράκι ομελέτα-τυρί-ψωμί και 17 πακέτα μπισκότα. Πλέον η Αθήνα αλλά και όλες οι μεγάλες πόλεις έχουν να σου προσφέρουν πολύ καλύτερα burger από την ελληνική αλυσίδα και προσωπικά όταν θέλω να κάνω την “βρωμιά” πάω στα Mac Donalds (Mac Bacon, Mac Cheese, μεγάλες πατάτες, 2 μαγιονέζες, Coca Cola, Μηλόπιτα η στάνταρ παραγγελία της ντροπής). Επίσης παίζει να πάω 1-2 φορές τα Χριστούγεννα για να πάρω το Argoodάκι αλλά κι αυτό αν το θυμηθώ, αν τύχει να περάσω κτλ.

Γενικώς για να είμαι ειλικρινής τα έχω στο μυαλό μου πλέον σαν παιδότοπο, σαν ένα fast food με ταμπέλα “Burger House” και μπιφτέκια Angus, που με αφήνει να βάλω ότι θέλω στο burger και μου την σπάει, που μίκρυνε αισθητά τα αγαπημένα κλασσικά του burger όπως το golden και το green, που κατήργησε τα μικρόφωνα των ταμίων που φώναζαν τις παραγγελίες στην κουζίνα με την ίδια μονότονη φωνή βάζοντας πάντα το “παρακαλώ” στο τέλος και που στα τουριστικά μέρη όπως η Εθνική ή τα πλοία έχουν την αίσθηση του παρακμιακού αλλά όχι με την καλή καλτ έννοια, παρά με την παρατημένη “έτσι κι αλλιώς είμαστε μονοπώλειο, άρα γιατί να προσπαθήσουμε παραπάνω” ελληνική νοοτροπία.

Παρ’όλα αυτά, οφείλω να ομολογήσω ότι εντυπωσιάστηκα με τη νέα τους διαφήμιση και ίσως να “Έμπαινα”.

Όπως όλα τα πράγματα τα τελευταία χρόνια που αποκτήσαμε όλοι Facebook, η διαφήμιση των Goody’s με βασικό tagline “Έμπαινες;” δίχασε τους Έλληνες σε δύο στρατόπεδα: Εκείνους που την βρήκαν τολμηρή, genius καλόγουστη, κοντά στο νεανικό κοινό που έτσι κι αλλιώς απευθύνεται η αλυσίδα και τους άλλους που την βρίσκουν κακόγουστη, too much και δήθεν. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι και οι δύο απόψεις έχουν μία βάση.

Το σποτάκι προλαβαίνει μέσα σε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα να αγγίξει hot θέματα της σημερινής κοινωνίας όπως το bullying και η δύσκολη μετακίνηση των ΑΜΕΑ στις πόλεις, να μιλήσει ελεύθερα για το σεξ, να προκαλέσει, να μας κάνει ένα μεσαίο δάχτυλο, να μας δείξει όμορφα αγόρια και κορίτσια, λευκά και μαύρα με trendy ρούχα και aggressive attitude, να βγάζουν selfies, να χορεύουν, να φιλάνε προκλητικά ένα άγαλμα ή να ποζάρουν με τα girly αλλά sexy εσώρουχα τους με μια burgerάρα στο χέρι. Ταυτόχρονα όλα ντύνονται με όμορφα, χρωματιστά γραφιστικά που ξεπηδάνε από κεφάλια, και μπλούζες καθώς δυνατή μπιτάτη μουσική που ξεσηκώνει. (Κάπου εδώ να πω ότι στην αρχή μπερδεύτηκα και νόμιζα ότι είναι διαφήμιση του What’s up). 

Δηλώνει δηλαδή από την αρχή έως το τέλος ότι απευθύνεται σε νέους ανθρώπους 14-27 χρονών. Μιλάει στην γλώσσα τους και βγαίνει από το comfort zone του συντηρητισμού που κινούταν τόσο χρόνια διαφημιστικά για να τους ρωτήσει τελικά αν “Έμπαιναν;”, φράση που χρησιμοποιείται όταν βλέπεις ένα κορίτσι ή αγόρι στον δρόμο και ρωτάς ουσιαστικά τον/ην φίλό/η σου αν του/της αρέσει.

 

Άκουσα και την άποψη που λέει ότι όλο αυτό είναι δήθεν και ότι αν ήθελε ένα πιο μοντέρνο προφίλ η Goody’s έπρεπε να το πάει πιο μαλακά και όχι τόσο προκλητικά εξαρχής. Το ακούω κι αυτό, αλλά συνεχίζει να μου αρέσει. Σε μία κοινωνία συντηρητική όπου τα ομοφοβικά σχόλια δίνουν και παίρνουν, “μεγάλοι” δημοσιογράφοι εναντιώνονται σε γυναίκες που φορούν ντεκολτέ “γιατί προκαλούν και δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για τη σεξουαλική παρενόχληση”, που οι εταιρείες παίζουν ακόμα το χαρτί της γιαγιάς στις διαφημίσεις τους, χρειάζεται ένα χαστούκι, ακόμα κι ας είναι δήθεν.

Οπότε ναι, μπορεί να μην με πείσατε να σας επισκέπτομαι όταν με πιάνουν τα munchies μου, αλλά χαίρομαι που αυτές οι εικόνες θα παίξουν στα εληνικά σπίτια.  Goody’s “Έμπαινα” και μπράβο σας. 

#LoveOnly,
Madame Ginger

1 σχόλια
  1. Ο/Η Τίμος Διαμαντόπουλος λέει:

    ότι χειρότερο έχω δει σε διαφήμιση … αντιγραφή αντιγραφή αντιγραφή … χωρίς να μοιάζει είναι επιπέδου Jumbo … αλλά πιο απρόσωπη

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης