Πηγαμε για “Κυνήγι Τρούφας” στα Μετέωρα!

Πηγαμε για “Κυνήγι Τρούφας” στα Μετέωρα!

Πάρε την παρέα σου, τις γαλότσες σου και έφυγες!

10/04/2016 18:29 Μετέωρα

Μια καταπληκτική γαστρονομική εμπειρία, ξεκινάει το Σάββατο 16 Απριλίου στα δάση των Μετεώρων! Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριών των Μετεώρων σε συνεργασία με τον τρουφοσυλλέκτη & chef Χρήστο Πλεσιώτη , διοργανώνουν ένα απίστευτο κυνήγι τρούφας στα δάση της περιοχής, παρέα με τα εκπαιδευμένα σκυλάκια του Χρήστου για να ξετρυπώνουν τα πολύτιμα μανιτάρια από το χώμα. Εμείς είμασταν εκεί στο πρώτο Κυνήγι Τρούφας και σας το προτείνουμε ως μία από τις καλύτερρες γαστρονομικές εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε με την παρέα σας!

Έχω φάει τρούφα σε καλά εστιατόρια, σε αρωματισμένες μαγιονέζες σε burgerάδικα, έχω φάει την τρούφα μέσα σε σοκολάτα (και της πήγαινε εκπληκτικά) και την έχω ξύσει πάνω από μακαρονάδες στο σπίτι μου. Τώρα πια, μπορώ να υπερηφανεύουμαι ότι έχω φάει μακαρονάδα με άγρια μανιτάρια και ολόφρεσκες τρούφες, μαγειρεμένη μέσα στο δάσος από έναν chef! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Παρέα με τον κολλητό μου Δημήτρη (σας έχω ξαναμιλήσει για τον Δημήτρη και το εστιατόριο του ΑΝΕΤΟΝ, εδώ), φορτώσαμε το αμάξι το προηγούμενο ΣΚ και ανηφορίσαμε προς τα Μετέωρα για να επισκεφτούμε το Μουσείο Μανιταριών και να ακολουθήσουμε στο πρώτο κυνήγι τρούφας. 

Το επόμενο πρωί, με τους καφέδες ανά χείρας, συναντήσαμε το υπόλοιπο group έξω από το Μουσείο και αναχωρήσαμε κομβόι για τα δάση. Εκεί μας περίμενε ο τρουφοσυλλέκτης Χρήστος Πλεσιώτης μαζί με τον γλυκύτατο και πολύ χαρούμενο σκυλάκο Brio και αφού μας έκανε ένα μίνι σεμινάριο για τις τρούφες, ξεκινήσαμε για το κυνήγι τους! 

Ο Brio έτρεχε σαν τρελός μέσα στα δάση και κουνούσε χαρούμενος την ουρίτσα του, κάθε φορά που εντόπιζε το μαύρο διαμάντι και έσκαβε με μανία για να το βγάλει. Πάνω που πήγαινε να το κάνει μια χαψιά, προλάβαινε ο Χρήστος και του έπαιρνε την τρούφα από το στόμα. Μόλις μαζέψαμε αρκετές, πήγαμε στον χώρο όπου θα απολαμβάναμε το γεύμα μας. Εκεί ο Χρήστος είχε στήσει ένα τεράστιο τηγάνι και ο Διευθυντής του Μουσείου, κύριος Νίκος Πάλλας είχε φέρει σπάνια άγρια μανιτάρια για να δώσουν την γεύση τους στην μακαρονάδα.

Το μαγείρεμα ξεκίνησε, ο Brio αποκοιμήθηκε και σε μισή ώρα απολαμβάναμε μια πεντανόστιμη μακαρονάδα που ξεχείλιζε αρώματα! Συνοδεύσαμε το γεύμα μας με τσίπουρο και κρασί της περιοχής και όταν έφτασε η ώρα να γυρίσουμε στο Μουσείο, συμφωνήσαμε όλοι ότι θα ξαναγυρίσουμε σύντομα για άλλο ένα Κυνήγι Τρούφας, ίσως χειμερινής αυτήν την φορά.

Πάρτε μέρος στο επόμενο Κυνήγι Τρούφας!

Το Μουσείο ξεκινά την πρώτη επίσημη διοργάνωση κυνηγιού τρούφας το Σάββατο 16 Απριλίου στις 10 π.μ., αλλά θα κολουθήσουν πολλές διοργανώσεις αργότερα. Μπορείτε επίσης να διοργανώσετε σε συνεννόηση με το Μουσείο το δικό σας Κυνήγι Τρούφας μόνο με την παρέα σας. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

  • 10.00: Αναχώρηση από το Μουσείο
  • 10.30: Έναρξη κυνηγιού
  • 11.15 Μαγείρεμα τρουφομακαρονάδας για τους συμμετέχοντες
  • 12.15 Τέλος κυνηγιού
  • 12.45 Επίσκεψη στο Μουσείο, ξενάγηση, μανιταρογεύσεις
  • 13.30 Τέλος προγράμματος

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μετακινηθούν με δικό τους μέσον, ενώ για κάθε πληροφορία να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2432024959 ή στο email: [email protected].

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

#LoveOnly,
Madame Ginger


Μουσείο Φυσικής Ιστορία Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών – Πίνδου 20,Καλαμπάκα | Email: [email protected] | Τηλέφωνο: 2432024959

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης