Οι “Γεύσεις του Τόπου μας”, έρχονται στην Αθήνα!

Οι “Γεύσεις του Τόπου μας”, έρχονται στην Αθήνα!

21/05/2015 12:25

dots

Ταξίδεψα μαζί του στην Λάρισα και μαγειρέψαμε με προϊόντα του κάμπου και όχι μόνο. Πήγε με την Funky Cook στα Ιωάννινα και απ’ότι έμαθα τάισαν τον κόσμο εξαιρετικό φαγητό. Βρέθηκε με την Sugar Buzz στην ίδια κουζίνα στην Θεσσαλονίκη…Μα για ποιόν μιλάω? Για τον αγαπημένο μου chef, τον Χριστόφορο Πέσκια ο οποίος αυτή τη φορά θα μαγειρέψει Γεύσεις του Τόπου μας, στην Αθήνα…

Για πρώτη φορά οι «Γεύσεις του τόπου μας», μετά την περσινή τους επιτυχία, έρχονται και στην Αθήνα, με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ, εταιρείας του Ομίλου FOURLIS. Το πάρκινγκ του καταστήματος ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο θα φιλοξενήσει τις «Γεύσεις του τόπου μας» την Παρασκευή 22 Μαΐου, με οικοδεσπότη τον Χριστόφορο Πέσκια και το Σάββατο 23 Μαΐου τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. 

Την Παρασκευή θα βρεθώ κι εγώ εκεί μαζί του, στο Cooking Session 17:00-18:00, αφού ξέρετε πόσο απολαμβάνω όχι μόνο την παρέα του (πόσο πλάκα έχει πια…) αλλά κυρίως τα θεϊκά φαγητά του…

Φυσικά σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τοπικοί παραγωγοί θα εκθέσουν ξεχωριστά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως ζυμαρικά, σάλτσες, μπάρες δημητριακών, βότανα, μπαχαρικά, θαλασσινά, κρασί, τσίπουρο, γλυκά και οι διάσημοι chef θα ετοιμάσουν, με αυτά, μοναδικές τοπικές γεύσεις. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους τοπικούς παραγωγούς, αλλά και να γευτούν εξαιρετικά εδέσματα. Επίσης, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και κληρωθεί, θα μαγειρέψουν υπό την καθοδήγηση των έμπειρων σεφ, στα ειδικά  διαμορφωμένα “Εργαστήρια Γεύσεων”.

Η ΙΚΕΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας, του Ομίλου FOURLIS, πραγματοποιεί παράλληλη δράση και θα διαθέσει το ισόποσο του 5% των εσόδων του καταστήματος ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, από το Σάββατο 23 Μαΐου, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ευρύτερης περιοχής της Αττικής με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την αντίστοιχη παράλληλη δράση των εκδηλώσεων «Γεύσεις του Τόπου μας» στη Λάρισα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκαν το 2014, η ΙΚΕΑ διέθεσε είδη αξίας 26.000€. 

Ελάτε λοιπόν, για να γνωρίσουμε μαζί τοπικούς παραγωγούς και να απολαύσετε τα μοναδικά πιάτα του Χριστόφορου Πέσκια (και το Σάββατο του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης