5 πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζεις ποτέ με χλωρίνη

5 πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζεις ποτέ με χλωρίνη

13/06/2018 15:37

Ξέρω ότι λατρεύεις την χλωρίνη σου και ότι δεν χάνεις ευκαιρία να την βγάλεις από το ντουλάπι και να να απολυμάνεις επιφάνειες και σκεύη. Υπάρχουν όμως κάποιοι περιορισμοί και κάποιοι κανόνες για τη χρήση της, τους οποίους καλό θα ήταν να ακολουθήσεις αν θες να παραμείνεις ασφαλής.

1. Το φαγητό σου

Η χλωρίνη είναι πολύ επικίνδυνη σε περίπτωση που καταναλωθεί και δεν είναι το κατάλληλο καθαριστικό για τα φρούτα και τα λαχανικά σας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις την σωστή ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις (όπως ας πούμε στην βιομηχανία) και ότι τα λαχανικά μπορεί να απορροφήσουν ποσότητα τόση ώστε να είναι τοξική. Η καλύτερη λύση είναι να πλύνεις τα λαχανικά με νερό και ξύδι και να κρατήσεις την χλωρίνη για να καθαρίζεις το νεροχύτη σου.

Η χλωρίνη μπορεί να καταστρέψει το αγαπημένο σας ξύλο κοπής ή τον πάγκο της κουζίνας και επιπλέον δεν απολυμαίνει οτιδήποτε ξύλινο λόγω της σύστασης του.

2. Πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα και σκεύη μαγειρικής

Θυμάμαι την γιαγιά μου να γεμίζει μια λεκάνη με σαπούνι πιάτων και χλωρίνη για να πλύνει τις κατσαρόλες και τα πιάτα. Λάθος, λάθος, λάθος. Πολλά από αυτά τα σκεύη έχουν ανοιχτούς πόρους και απορροφούν μέσα τους το υλικό, καθιστώντας τα επικίνδυνα για την υγεία μας. Προτίμησε σαπούνι για τα πιάτα και ζεστό νερό και πρόσθεσε ξύδι αν θέλεις να είσαι σίγουρος/η ότι έχουν απολυμανθεί σωστά.

3. Τις ξύλινες επιφάνειες

Μπορεί να καθαρίζει τέλεια τα ράφια του ψυγείου ή το νερουχύτη, αλλά η χλωρίνη δεν κάνει για τις ξύλινες επιφάνειες όπως ο πάγκος της κουζίνας, τα ξύλα κοπής, το τραπέζι σου κτλ. αφού το ξύλο είναι αρκετά απορροφητικό και πορώδες και μπορεί να χαλάσει. Επίσης λόγω της σύστασης των ξύλινων επιφανειών και των αντικειμένων με βάση το ξύλο (επιφάνειες κοπής, αντικείμενα από χαρτί κτλ), η χλωρίνη δεν τα αποστειρώνει και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό απολυμαντικό για ξύλινες επιφάνειες.

photo: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Η χλωρίνη μπορεί να οξειδώσει τις μταλλικές επιφάνειες και τις κατσαρόλες σας.

4. Προστάτευσε τις κατσαρόλες και τις μεταλλικές επιφάνειες

Λόγω της σύστασης της, η χλωρίνη, μπορεί να οξειδώσει οποιοδήποτε μέταλλο, όπως τις επιφάνειες των συσκευών σας, τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας. Προτίμησε ένα απολυμαντικό απορρυπαντικό με βάση την χλωρίνη ή νερό με ξύδι.

5. Ποτέ μα ποτέ μην….

…αναμειγνύεις την χλωρίνη με άλλα απορρυπαντικά, χημικά ή ακόμα και ξύδι. Είναι τρομερά επικίνδυνο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, αναθυμιάσεις ακόμα και έκρηξη.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης